[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Різне » Донечки та синочки » Дитяче харчування (деякі роздуми з ліричним відступом)
Дитяче харчування
КостянаяДата: Субота, 26.03.2011, 08:42 | Сообщение # 1
Подполковник
Група: Користувачі
Повідомлень: 116
Репутація: 2
Статус: Offline
Вчора були з синочком в дітячій поліклініці на плановому огляді (нам нещодавно півроку виповнилося). Здивувала мене кількість дітей шкільного віку, їх було дуже багато, по широкому коридору не пройти. Наш лікар підказала, що йдуть планові огляди школярів. Мене це здивувало - в мої шкільні роки огляди робили на зимових канікулах, а вже кінець березня на календарі. Чому так запізнилися цього року, спитала я в лікарки. Вона мені розповіла, що знову в одній із шкіл трапилася сумна подія - якась дитинка померла під час уроку фізкультури, і гороно, з переляку, наказало всім школам знову провести ретельні огляди дітей, якщо виявиться, що дитинка хоча б одне має хронічне захворювання, одразу давати звільнення від уроків. І, щиро кажучи, додала лікарка, якщо всім давати звільнення, то доведеться взагалі відмінити фіз-ру, бо здорова дитина в наші часи - велика рідкість.
Ось я на це подивилася і подумала: а звідки ж взяти дітям здоров"я? Навіть не будемо згадувати наслідки Чорнобиля та різні екологічні проблеми, візьмемо хоча б таку просту річ як харчі. Приблизно в 4-6 місяцев немовля поступово переводят на "дорослу" їжу. Спочатку фруктові та овочеві пюре, потім - різноманітні каші, а вже наостанок - м"ясо, риба і таке інше. Ось взяти ті ж самі фрукти/овочі. Хіба в нашій країні ми цим продуктом забезпечені? Можливо, в селах ще якось це питання вирішено, а в містах зовсім погано. В більшості супермаркетів продаються які завгодно яблука та груши - і бразильскі, і турецькі, і китайські, тільки не наші власні. Зрозуміло, що, щоб довезти до покупця цю продуцію неушкодженною, її треба обробити чималою кількістю хімічних сполук. Навіть не всі знають, що блискучі червонобокі яблука вкривають шаром парафіну, и тому шкірку не має сенсу мити, її треба зрізати повністью. А це ж тільки один момент, їх сотні і тисячі...ось спочатку дитинка все це кушає, а потім вражаються важливі органи та системи органів...звідки ж того здоров"я набратися?
І щодо баночного готового харчування для немовлят скажу. Пам"ятаю, ще в часи дитинства моєї молодшої сестри (вона 1987 р.н.), тобто, наприкінці 80-х років - на початку 90-х, в нас продавалося дуже смачне дитяче харчування Одеського заводу дитячого харчування. Навіть і дорослі, і діти шкільного віку його с задоволенням куштували. А тепер його днем з вогнем не знайти. Може, в самій Одесі і є, я не в курсі, але в рядових магазинах немає. Яке завгодно є - німецький "Гербер", наприклад, або чеська "Хаме", але українського немає. Хоч плач, чим годувати дитину...
І знову розумієшь, що виною всьому, як це не бенально звучить, є зникнення сіл. Не в місті ж, ясна річ, вирощувати огірки та яблука. Глобалізація - здається, на перший погляд, слово цікаве, але, коли починаєшь замислюватись, розумієшь, що нічого гарного в ній немає для нас.
Стараюся годувати свою лялечку власноруч виготовленними стравами, продукти купую в селян, в мене з цим поки що добре (живу на околиці міста, поруч багато сел, і селяни до нас приїздять на базар). Але, дивлячись трохи на перспективу, розумію, що ситуація дедалі погіршується...дуже сумно робиться.


Звезды - невод, рыбы - мы, боги - призраки у тьмы.
 
sputnicaДата: Неділя, 27.03.2011, 00:14 | Сообщение # 2
Генерал-лейтенант
Група: Адміністратори
Повідомлень: 584
Репутація: 14
Статус: Offline
Я намагаюсь годувати дитину тим же , що і ми самі їмо.
 
КостянаяДата: Неділя, 27.03.2011, 00:15 | Сообщение # 3
Подполковник
Група: Користувачі
Повідомлень: 116
Репутація: 2
Статус: Offline
А що ви їсте?)

Звезды - невод, рыбы - мы, боги - призраки у тьмы.
 
sputnicaДата: Неділя, 27.03.2011, 10:07 | Сообщение # 4
Генерал-лейтенант
Група: Адміністратори
Повідомлень: 584
Репутація: 14
Статус: Offline
Те, що і всі.
 
AdminДата: Неділя, 27.03.2011, 12:39 | Сообщение # 5
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 713
Репутація: 11
Статус: Offline
Quote (sputnica)
Те, що і всі.

ГМО в більшості у Вас, я впевнений.


Админ спит - значит, система работает!
 
sputnicaДата: Понеділок, 28.03.2011, 11:51 | Сообщение # 6
Генерал-лейтенант
Група: Адміністратори
Повідомлень: 584
Репутація: 14
Статус: Offline
Quote (Admin)
ГМО в більшості у Вас,
?воно у всих. А привчити дитину до окремого харчування , а потім знов до нашої "дорослої" їжі і проблеми будуть у дитини з животико . Для чого? Всеодно дитина буде вживати потім те , що і ми .
 
Форум » Різне » Донечки та синочки » Дитяче харчування (деякі роздуми з ліричним відступом)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Нехвороща © 2008-2024