Меню сайту
Розділи новин
Новини сайту [58]
Новини Нехворощі [132]
Новини Полтавщини [159]
Новини Новосанжарщини [93]
Новини України [177]
Новини Світу [96]
Спорт [11]
Міні-чат
300
Наше опитування
На якій мові вам хотілось би читати новини?
Всього відповідей: 126
FM-Радіо
Онлайн радио
Орфографія
Система Orphus
Випадковий анекдот
Реклама
Головна » Новини Новосанжарщини
 
Минулого тижня Нові Санжари відвідало свято на колесах під назвою «цирк-шапіто». Подивитись на мандрівних артистів прийшли і маленькі, і дорослі новосанжарці.

В одній руці липка солодка вата, у іншій — не менш липкий та солодкий попкорн: ми йдемо на цирк! Приїзд цирку для такого містечка, як Нові Санжари, — подія рідкісна та важлива. Не така ексклюзивна, звичайно, як приліт яких-небудь зелених чоловічків із космосу, та все ж. На цирк кортить подивитись усім — і діткам (що зрозуміло), і дорослим (що, зрештою, теж зрозуміло). Автор ризикне припустити, що дорослим цирк подобається навіть більше, ніж дітлахам. Але великі дяді та тьоті у цьому ніколи не зізнаються.

Отже, ми йдемо до цирку. Разом із нами йдуть іще кілька сотень новосанжарців. Усіх люб’язно пропускають під купол цирку. Щоправда, не всіх безкоштовно. Лише дітей до 5 років. Якщо ... Читати далі »
Категорія: Новини Новосанжарщини | Переглядів: 1061 | Додав: sputnica | Дата: 10.09.2011 | Коментарі (0)

 У Нових Санжарах тривають великі пристрасті навколо маленького торговельного кіоска. Його власник — приватний підприємець Оксана Пазюк — вважає, що має повне право торгувати у своєму павільйоні. Закон вона не порушує. Навпаки, це представники влади здійснюють на неї тиск та заважають її підприємницькій діяльності.

— У 2005-му році селищна рада надала мені земельну ділянку під будівництво 2-поверхового торгового дому, — розповідає Оксана Пазюк, — Я справно платила оренду і в цей час збирала документи у різних інстанціях, потрібні для проекту відведення. Як раптом у травні 2007-го сесія селищної ради відмінила попереднє рішення і цю ж земельну ділянку віддали будівельній організації «Вектор-Сервіс» — під будівництво двох багатоквартирних будинків. Мене ні попередили, ні на сесію не запросили. Просто поставили перед фактом.

Збудувати торговий дім Оксана Пазюк за два роки, ... Читати далі »
Категорія: Новини Новосанжарщини | Переглядів: 1173 | Додав: sputnica | Дата: 28.08.2011 | Коментарі (0)

 На черговій апаратній нараді при голові Новосанжарської райдержадміністрації говорили про боротьбу з амброзією та роботу з молоддю.

Велику частину апаратної приділили розмовам про боротьбу із амброзією. Голова райдержадміністрації Сергій Шовкопляс навіть поцікавився у медиків та працівників санстанції тим, які засоби захисту повинен використовувати той, хто бореться із цим небезпечним бур’яном. Йому пояснили, що рвати амброзію краще у пальчатках і до періоду цвітіння. Коли амброзія зацвіте, пилок буде розноситися вітром і потрапляти у дихальні шляхи. Тоді вже, напевно, і без респіратора не обійтися. Порадившись із селищним головою Андрієм Рекою, голова РДА запропонував уже в четвер провести день боротьби з амброзією. Заразом і навести порядок біля установ та організацій напередодні святкування Дня Незалежності.


Після цього перейшли до питання роботи з молоддю. Із ... Читати далі »

Категорія: Новини Новосанжарщини | Переглядів: 1188 | Додав: sputnica | Дата: 19.08.2011 | Коментарі (1)

Страшна аварія на вулиці Чкалова забрала життя трьох дорослих – водія і двох пасажирок. Двоє маленьких дітей, які їхали у машині, зараз перебувають в обласній лікарні.

Аварія сталася 24-го липня на виїзді із Нових Санжар. У сторону Зачепилівки рухався легковик «ВАЗ-2101». Окрім 48-річного водія, жителя Хмельниччини, у салоні перебували п’ятеро пасажирів: дві жінки, чоловік та двоє дітей віком 2 і 3 роки. Наприкінці вулиці Чкалова водій раптово втратив керування над автомобілем і той злетів із дороги. Пролетів кілька метрів і врізався у дерево. Від страшного удару водій та двоє пасажирок загинули на місці. Двох дітей та ще одного пасажира, 45-річного чоловіка, одразу після аварії «швидка» доставила до Новосанжарської ЦРЛ. Як повідомила головний лікар ЦРЛ Ольга Гиря, дітей одразу госпіталізували до реанімаційного відділення. До них незабаром прибула бриг ... Читати далі »
Категорія: Новини Новосанжарщини | Переглядів: 984 | Додав: Admin | Дата: 16.08.2011 | Коментарі (0)

Діти з Криму уподобали для відпочинку дитячий оздоровчо-виховний заклад «Орлятко» поблизу Нових Санжар. Уже четвертий рік поспіль батьки купляють їм за повну вартість (2,4 тис. грн ) путівки в цей табір.

«Спочатку приїхали двоє дітей, родичі яких у Полтаві, а потім розповіли друзям, як їм подобається - і почали їздити вже у більшій кількості. Цьогоріч 16 кримчан у нас оздоровлювались і залишились дуже задоволеними, - розповів директор дитячого оздоровчо-виховного закладу «Орлятко» Анатолій Кожухаренко.

- Я особисто чув, як один із хлопців, спілкуючись з батьками по телефону, казав: «Мамо, ми тут купаємось у чистішій воді, ніж вдома п'ємо!».

Загалом протягом трьох літніх турів у «Орляткові» побувало 550 дітей.

У своїй більшості сюди потрапили за здешевленими путівками.

Як пояснив Анатолій Кожухаренко, 900 гр ... Читати далі »

Категорія: Новини Новосанжарщини | Переглядів: 1175 | Додав: sputnica | Дата: 11.08.2011 | Коментарі (0)

  До селища планують приєднати Зачепилівку, Лелюхівку та Клюсівку і після цього зробити його курортним містечком. Із такою пропозицію виступили минулого тижня зачепилівські депутати.

Як не дивно, а про розширення меж Нових Санжар говорили не в самому селищі, а на території одного з найближчих сусідів — у Зачепилівці. Сталося це на позачерговій сесії місцевої сільської ради. На самому її початку сільський голова Зачепилівки Михайло Заріцький пояснив причини появи такої ініціативи.

— Ні для кого не секрет, що територіальна реформа — це лише питання часу. І не дай, Боже, щоб ми залишилися без райцентру! Уявіть, що районний центр буде у Кобеляках чи у Полтаві! Ніхто тебе там не знає та й не чекає із твоїми проблемами! А якщо ми приєднаємо до Нових Санжар три сільські ради — Зачепилівську, Лелюхівську та Клюсівську — то ми збільшимо шанси залишити райцентр у нашому селищі, — ... Читати далі »

Категорія: Новини Новосанжарщини | Переглядів: 1133 | Додав: sputnica | Дата: 30.07.2011 | Коментарі (0)

 

Завершення збирання врожаю одне із головних свят яке відзначають жителі Новосанжарського району.

На Свято обжинків до них завітав голова облдержадміністрації, депутат обласної ради Олександр Удовіченко. 

Трударі полів організували виставку своєї продукції а місцеві митці виставили на огляд власні витвори.Олександр Удовіченко відмітив, що за показниками збирання зернових культур Новосанжарщина є першою в області. Основними факторами досягнення високих результатів є наполеглива, самовіддана праця аграріїв, а також людей, які працюють на полях.
Одними із кращих аграрних підприємств зі збирання ранніх зернових культур є ТОВ «Чиста криниця», ТОВ «Во ... Читати далі »
Категорія: Новини Новосанжарщини | Переглядів: 954 | Додав: sputnica | Дата: 26.07.2011 | Коментарі (0)

 


25 липня о 00:30 в селищі Нові Санжари рухався автомобіль марки «ВАЗ-2101» під керуванням 48-річного мешканця Хмельницької області.


У салоні автомобіля знаходилося п’ятеро пасажирів, серед яких дві малолітні дитини 3-річного та 2-річного віку.

Проїжджаючи по вулиці Чкалова, чоловік, не впоравшись з керуванням автомобіля, з’їхав на узбіччя дороги та зіткнувся з деревом.


У наслідок дорожньо-транспортної пригоди водій та двоє його пасажирів, мешканців Новосанжарського району (49-річного та 39-річного віку), отримали смертельні травми та доставлені в морг місцевої центральної районної лікарні. Ще один пасажир 45-річного віку, мешканець цього району та двоє малолітніх дітей отримали складні травми та у тяжкому стані були доставлені на лікування до медичного закладу.< ... Читати далі »

Категорія: Новини Новосанжарщини | Переглядів: 1021 | Додав: sputnica | Дата: 26.07.2011 | Коментарі (0)

 

В урочистій обстановці СП «Полтавська газонафтова компанія» відкрила завод з виробництва скрапленого газу у Соколовій Балці Новосанжарського району.

На церемонію відкриття завітали заступник голови облдержадміністрації, депутат обласної ради Борис Галушко, голова районної ради Володимир Левицький, заступник голови райдержадміністрації Володимир Тараненко.

На думку Бориса Галушка, встановлення установки сприятиме зменшенню цін на скраплений газ у побуті.

Як повідомив технічний директор СП «Полтавська газонафтова компанія» Ріхард Білий, завод уже випустив першу партію скрапленого газу. Облаштування виготовила канадська компанія Propak Systems Ltd. Потужність заводу складає майже 36 тисяч тон на рік. Увесь ... Читати далі »

Категорія: Новини Новосанжарщини | Переглядів: 952 | Додав: sputnica | Дата: 20.07.2011 | Коментарі (0)

 

На базі колишнього оздоровчого закладу «Буревісник» на Полтавщині відкрили літній табір, де вихователі і діти працюють за спеціальною програмою, у якій максимум уваги приділяється вивченню англійської мови, пише газета Світлиця. 

У таборі відпочивають діти з усієї України. Вожаті та вихователі - у більшості студенти вищих навчальних закладів Полтави, Харкова, Києва. Основна вимога при прийнятті на роботу - гарно знати англійську мову.
Категорія: Новини Новосанжарщини | Переглядів: 870 | Додав: sputnica | Дата: 23.06.2011 | Коментарі (2)

« 1 2 3 4 5 ... 9 10 »
Форма входу
логин
пароль
Календар новин
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пошук
Випадкове фото

Останнє на форумі...
Нехвороща: Розклад руху автобусів
Автор: Admin
Форум: Про Нехворощу
Дата: 15.01.2023
Ответов: 2
Незабаром вибори сільського голови....
Автор: sputnica
Форум: Про Нехворощу
Дата: 21.11.2022
Ответов: 6
Трава Нехворощ, що ж це за рослина така?
Автор: Admin
Форум: Про Нехворощу
Дата: 21.11.2022
Ответов: 10
Нетрадиційна медицина
Автор: Admin
Форум: Здоров'я
Дата: 21.10.2022
Ответов: 9
КОСТЯНЕЦЬКИЙ
Автор: initio
Форум: Родоводи нехворощан
Дата: 27.03.2021
Ответов: 9
Погода на сьогодні:

Курси валют
Друзі сайту
Наша кнопка:
Сайт села Нехвороща. Реферати, софт, розваги.

Код кнопки:


Крамниця-А Нехворощанська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів

Український козацький портал Личкове. Неофіційний сайт села. Історія, сучасність, фото


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Нехвороща © 2008-2024
У разі передруку матеріалів посилання на на сайт www.nekhvoroscha.at.ua обов'язкове.
Адміністрація сайту не несе відповідальність за додані користувачами матеріали на сайт.
Сайт оптимізовано для перегляду з роздільною здатністю 1024x768 і більше, браузером FireFox або Opera.