Меню сайту
Розділи новин
Новини сайту [58]
Новини Нехворощі [132]
Новини Полтавщини [159]
Новини Новосанжарщини [93]
Новини України [177]
Новини Світу [96]
Спорт [11]
Міні-чат
300
Наше опитування
На якій мові вам хотілось би читати новини?
Всього відповідей: 126
FM-Радіо
Онлайн радио
Орфографія
Система Orphus
Випадковий анекдот
Реклама
Головна » 2013 » Лютий » 6 » У Соколовій Балці автобус розчавив людину
У Соколовій Балці автобус розчавив людину
19:21
Головною причиною дорожньо-транспортної пригоди стала слизька дорога. На вкритому льодом асфальті рейсовий автобус просто не зміг загальмувати.

Сталася пригода 14-го січня близько 18:30. У цей час автобус, який рухався за маршрутом «Нехвороща — Полтава», в’їхав у село Соколова Балка. Як потім розповідали пасажири та водій, попереду на проїжджій частині вони побачили якийсь темний предмет. За словами очевидців, він був схожим чи то на мішок, чи то на пакет. Побачивши його, водій спробував застосувати екстрене гальмування. Але дорога у цьому місці була повністю вкрита снігом та льодом. Тому автобус, наче по ковзанці, пронесло ще метрів двадцять. При цьому «предмет» опинився під транспортним засобом. Коли водій та пасажири вискочили назовні, то побачили, що спереду з-під автобуса стримлять ноги чоловіка. Автобус його не переїхав, але наскочив на невідомого бампером і так протягнув із двадцять метрів. Коли людину витягли з-під транспортного засобу, вона вже не подавала ознак життя. Медики «швидкої допомоги», які пізніше прибули на місце аварії, змушені були лише констатувати смерть. Що чоловік робив на дорозі — наразі лишається нез’ясованим. Як і те, чи перебував він у стані алкогольного сп’яніння. Опитані «даішниками» місцеві жителі говорили, що за деякий час до страшної пригоди бачили цього чоловіка, який стояв на узбіччі і розмовляв по мобільному телефону. Загиблому мешканцю Соколової Балки було 35 років. Як пізніше встановив судмедексперт, смерть наступила внаслідок численних переломів та внутрішніх ушкоджень.

На місці аварії створили комісію у складі інспектора ДАІ, водія автобусу та інженера філії «Райавтодору». Разом вони обстежили ділянку дороги, на якій сталася дорожньо-транспортна пригода. І констатували, що головною причиною наїзду стало незадовільне утримання вулично-шляхової мережі, яке призвело до утворення снігового накату.

— Через це проїжджа частина була фактично вкрита льодом, — пояснює інспектор відділення ДАІ у Новосанжарському районі Анатолій Андреєв. — На ній не те що їздити, встояти було важко. Водій автобуса розповів, що коли почав гальмувати, боявся різко повернути кермо, щоб якось спробувати об’їхати перешкоду. Тому що був ризик, що автобус на такій трасі розкрутить і він просто перекинеться.

Як пояснив працівникам ДАІ головний інженер «Райавтодору», дорога на Нехворощу за зиму оброблялася пісчано-соляною сумішшю один раз.

— Але пасажири, які були у автобусі та місцеві жителі, із якими нам вдалося поспілкуватися, запевняли, що взагалі цієї зими не бачили техніки «Райавтодору» на цій дорозі, — констатує Анатолій Андреєв.

Показово, що через дві години після пригоди, близько дев’ятої години вечора (!), піскорозкидач з «Райавтодору» таки посипав дорогу на Нехворощу.

— Невже потрібно було заплатити ціну людського життя, щоб дорожники посипали цю дорогу?! Адже у філії, за їх словами, було 20 тонн суміші. Але її використовували лише на трасу Полтава — Олександрія. А не менш значиму дорогу Решетилівка — Нові Санжари — Нехвороща чомусь ігнорували?! — дивується і обурюється інспектор.

Про складну ситуацію з фінансуванням філії «Райавтодору» наш тижневик писав іще на початку зими. Але тоді дорожникам якось вдавалося боротися зі снігом. Тепер фактично через відсутність необхідної кількості суміші та пального для її розвезення, сталося ДТП із смертельним випадком. Адже інспектори переконані: якби асфальт на дорозі був чистим, автобус встиг би вчасно загальмувати і людина лишилася б живою.

Працівники Державтоінспекції звертаються до всіх учасників дорожнього руху з проханням бути уважнішими та обережнішими. Пішоходів прохають не з’являтися у темний час доби на проїжджій частині, а водіїв — враховувати дорожню обстановку і обирати безпечний режим їзди.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»

exo.in.ua

Категорія: Новини Новосанжарщини | Переглядів: 1475 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
логин
пароль
Календар новин
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Пошук
Випадкове фото

Останнє на форумі...
Нехвороща: Розклад руху автобусів
Автор: Admin
Форум: Про Нехворощу
Дата: 15.01.2023
Ответов: 2
Незабаром вибори сільського голови....
Автор: sputnica
Форум: Про Нехворощу
Дата: 21.11.2022
Ответов: 6
Трава Нехворощ, що ж це за рослина така?
Автор: Admin
Форум: Про Нехворощу
Дата: 21.11.2022
Ответов: 10
Нетрадиційна медицина
Автор: Admin
Форум: Здоров'я
Дата: 21.10.2022
Ответов: 9
КОСТЯНЕЦЬКИЙ
Автор: initio
Форум: Родоводи нехворощан
Дата: 27.03.2021
Ответов: 9
Погода на сьогодні:

Курси валют
Друзі сайту
Наша кнопка:
Сайт села Нехвороща. Реферати, софт, розваги.

Код кнопки:


Крамниця-А Нехворощанська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів

Український козацький портал Личкове. Неофіційний сайт села. Історія, сучасність, фото


Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Нехвороща © 2008-2024
У разі передруку матеріалів посилання на на сайт www.nekhvoroscha.at.ua обов'язкове.
Адміністрація сайту не несе відповідальність за додані користувачами матеріали на сайт.
Сайт оптимізовано для перегляду з роздільною здатністю 1024x768 і більше, браузером FireFox або Opera.