Гепатит - запалення печінки. Вірусний гепатит - гостре інфекційне захворювання, що викликається вірусом і проявляється інтоксикацією, переважним ураженням печінки і в ряді випадків жовтяницею. Виділяють гепатит А (інфекційний гепатит, хвороба Боткіна), що характеризується фекально-оральним і повітряно-крапельним механізмом передачі, і гепатит В (сироватковий гепатит), при якому збудник первинно локалізується в крові і передається парентеральним шляхом. (Характерні збільшення печінки, поява жовтяниці, зниження апетиту, слабкість. Хронічний гепатит розвивається як результат гострого вірусного гепатиту. Хворі скаржаться зазвичай на тупі болі в області печінки, зниження апетиту, сухість у роті). Рецепти народної медицини застосовуються при гепатиті:
1. Кукурудзяні рильця у вигляді настою або відвару вживають при запальних процесах печінки і жовчного міхура, хвороби Боткіна (гострий гепатит), хронічному гепатиті, холециститі та багато інших. інших захворюваннях. Настій: ст. ложку подрібнених рилець настоюють 2 години в склянці окропу і п'ють по 2-3 ст. ложки 3-5 разів на день до їжі тривалий час. відвар: 2-4 ст. ложки рилець кип'ятять 30 хвилин у 2 ст. води в емальованому посуді, настоюють годину і п'ють по 1-3 склянки відвару через кожні 3-4 години.
2. Траву репешка звичайного у вигляді настою приймають всередину як протизапальну, протимікробну, протипухлинний та сприяє регулюванню функції печінки засіб при хронічних захворюваннях (гепатити, цироз, камені в печінці і жовчному міхурі). Настій: 2 ст. ложки трави настоюють 2 години в 0,5 л окропу і п'ють по 1 / 2 склянки теплого настою 3-5 раз на день.
3. Насіння розторопші плямистої (гостро-строкато) у вигляді відвару і порошку приймають всередину при гепатиті, цирозі, токсичних ураженнях печінки, запаленні її і жовчних проток, викликаних жовтяницею, жовчними каменями і піском. Відвар: 2 ст. ложки подрібненого насіння кип'ятять в 0,5 л води, поки не залишиться половина рідини, і приймають по 1 ст. ложці відвару через кожну годину. Порошок приймають по 1 / 2 чайної ложки 4-5 разів на день, запиваючи теплою кип'яченою води.
4. Суцвіття пижма звичайного (іноді й листя) у вигляді настою приймають всередину при гепатиті і холециститі (в тому числі і лямбліозний). Настій: ст. ложку сировини настоюють 1-2 години в склянці окропу і п'ють по 2-3 ст. ложки настою 3-4 рази на день до їди.
5. Трави звіробою, трави деревію, пагонів хвоща польового, кореня цикорію - по 25 г кожного компонента. Настій: 4 чайні ложки збору настоюють 1-2 години в 2 склянках окропу і п'ють по склянці теплого настою вранці і на ніч до їжі, при гепатиті.
6. Кореневища без коріння, траву перстачу прямостоячого (калган, узік) у вигляді відвару вживають при гостро протікає запаленні печінки, гострому гепатиті, цирозі печінки в отечноасцітіческой стадії та ін недугах. Відвар: 10 г трави і 2-3 г кореневищ заливають в емальованому посуді 2 склянками води, кип'ятять 15 хвилин, закривши її, настоюють 2 години і приймають по 1/3-1/2 склянки теплого відвару за 2 години до їжі з медом по смаку 3-5 рази на день. Настій: ст. ложку кореневищ і настоюють 2 години в склянці гарячого молока і п'ють по 2-3 ст. ложки настою 3-5 раз на день до їди.
7. Траву чистотілу великого у вигляді настою приймають всередину як болезаспокійливий засіб при захворюваннях печінки і жовчного міхура (гепатит, жовтяниця, холецистит, камені і пісок у них і багато ін. Інше). Настій: 2-3 чайні ложки трави настоюють 1-2 години в склянці окропу і випивають в теплому вигляді за день ковтками.
8. Кореня валеріани - 20 г, квіток глоду - 20 г, кори коренів барбарису звичайного - 30 г, листя миті перцевої - 30 г. Настій: 4 чайні ложки збору настоюють 1-2 години в 2 склянках окропу і п'ють по склянці теплого настою вранці і на ніч до їжі, при гепатиті.
9. Суцвіття цмину піскового - 30 г, трави звіробою - 20 г, трави кропиви дводомної або пекучої - 60 г, трави репешка звичайного - 30 г, рилець кукурудзи - 20 р. Настій: 2 ст. ложки збору настоюють 1-2 години в 0,5 л окропу. Фільтрують, додають за смаком меду і п'ють по 1 / 2 склянки теплого настою 3-6 раз на день, краще до їди, при гепатиті. Одночасно корисно хворому приймати мед по 20-30 г 3-5 разів на день. Після прийому меду і настою йому необхідно лягти на правий бік, краще на грілку, на 1-2 години.
10. Свіжоприготований сік капусти городньої рекомендується пити при жовтяниці і хворобах селезінки, зі склянці соку 2-3 рази на день до їди. На латинице
У разі передруку матеріалів посилання на на сайт www.nekhvoroscha.at.ua обов'язкове.
Адміністрація сайту не несе відповідальність за додані користувачами матеріали на сайт.
Сайт оптимізовано для перегляду з роздільною здатністю 1024x768 і більше, браузером FireFox або Opera.