Гіпертонія - хронічне захворювання, що характеризується періодичним або постійним підвищенням тиску крові. (Вона може бути провідним симптомом, наприклад, хвороб нирок, деяких ендокринних залоз, а може бути самостійним захворюванням. Виникнення її часто пов'язують з нервово-психічним перенапруженням, характерно спадкове. На першій стадії хвороби люди скаржаться на слабкість, дратівливість, поганий сон. На другій стадії скарги стають більш вираженими, додаються запаморочення, задишка, біль у серці. У третин стадії до симптомів гіпертонії додаються симптоми інших хвороб: стенокардії, серцевої недостатності, нервових хвороб, нефросклерозу).
Рецепти народної медицини застосовуються при гіпертонії:
1. Собача кропива, трава - 3 частини; сухоцвіт, трава - 3 частини; багно, трава - 2 частини; нирковий чай - 1 частина. 1 повну стіл. ложку збору заварити 300 гр. окропу. Кип'ятити 5 хвилин, настояти укутавши 4 години, процідити. Приймати в теплому вигляді 3 рази на день по 1 / 2 склянки, за 20 хв. До їжі. Застосовується при гіпертонічній хворобі 1 і 2 стадії і при симптоматичних гіпертонія без серцевої недостатності.
2. Адоніс, трава - 1 частина; глід, колір - 2 частини; березові листя - 1 частина; пустирник, трава - 2 частини; сухоцвіт, трава - 2 частини; хвощ польовий, трава - 1 частина. 2 столові ложки подрібненої суміші на 500 гр. окропу. Настояти укутавши 5-6 годин, процідити. Приймати по 1 / 2 склянки 3 рази на день перед їжею в теплому вигляді. Застосовується при гіпертонічній хворобі 1 і 2 стадії і при симптоматичних гіпертонія, ускладнених серцевою недостатністю 1 і 2 ступеня в стадії компенсації і субкомпенсації.
3. Собача кропива, трава - 3 частини; сухоцвіт, трава - 3 частини; багно, трава - 2 частини; хвощ польовий, трава - 1 частина; кора крушини - 1 частина. 2 столові ложки подрібненої суміші на 500 гр. крутого окропу. Кип'ятити 10 хв. Настояти укутавши 30 хв., Процідити. Приймати по 1 / 3 склянки 3 рази на день після їди. Застосовується при гіпертонічній хворобі та ожирінні.
4. Адоніс, трава - 1 частина; глід, плоди - 1 частина; м'ята перцева, трава - 2 частини; пустирник, трава - 3 частини; сухоцвіт, трава - 2 частини; нирковий чай - 1 частина. 2 столові ложки подрібненої суміші залити 500 гр. крутого окропу. Кип'ятити 10 хвилин, настояти, закутавши 30 хвилин, процідити. Приймати по 1 / 3 склянки 3 рази на день після їди. Застосовується при гіпертонічній хворобі 1 і 2 стадії і при симптоматичних гіпертонія зі стенокардією.
5. Собача кропива, трава - 1 частина; сухоцвіт, трава - 1 частина; глід, квіти - 1 частина, листя (трава) омели - 1 частина. 4 столові ложки суміші настояти 6 годин в 1 л. окропу, процідити. Приймати по 1 / 2 склянки 3 рази на день, через годину після їжі. Застосовується при гіпертонічній хворобі.
6. При легких формах гіпертонії в народній медицині застосовують сік з ягід брусниці.
7. При гіпертонії жимолость блакитна є досить ефективним засобом, використовують свіжі ягоди.
8. При гіпертонії їдять печену картоплю "в мундирі" разом зі шкіркою.
9. З лікувальною метою використовують коренеплоди буряка, що містять білки, жири, фолієву і органічні кислоти, залізо та інші речовини. Сік буряка з медом (порівну) рекомендують при гіпертонії - по столовій ложці 4-5 разів на день.
10. Столову ложку сухих плодів глоду криваво-червоного заварити склянкою окропу, настояти 2 години в теплому місці (у духовці, на плиті). Процідити. Настій приймати по 1-2 столові ложки 3-4 рази на день до їжі при гіпертонічній хворобі.
13. Відвар плодів калини з медом дає хороший ефект при гіпертонії. Склянка плодів залити 1 л гарячої води, кип'ятити 8-10 хвилин, процідити, додати 3 столові ложки меду. Пити по 1 / 2 склянки 3-4 рази на день.
14. При гіпертонії беруть 1 склянку бурякового, 1 склянка морквяного і 1 склянку соку хрону (натертий хрін попередньо настоюють з водою протягом 36 годин в щільно закритому склянці), 1 склянку меду і вміст віджатого лимона. Приймати по 1 столовій ложці 3 рази на день за 1 годину до їжі або через 3 години після їжі. Лікування 2 місяці. 15. 100 г родзинок подрібнити, залити склянкою води і кип'ятити на повільному вогні 10 хвилин, процідити і віджати через марлю. Приймати по кілька ложок на день при гіпертонії. На латинице
У разі передруку матеріалів посилання на на сайт www.nekhvoroscha.at.ua обов'язкове.
Адміністрація сайту не несе відповідальність за додані користувачами матеріали на сайт.
Сайт оптимізовано для перегляду з роздільною здатністю 1024x768 і більше, браузером FireFox або Opera.