Обліпиха - не частий гість на обідньому столі, і смак її досить оригінальний, але вживати цю ягоду потрібно обов'язково, якщо не для задоволення, то для лікування і профілактики різних хворобливих станів.
Обліпиха - не частий гість на обідньому столі, і смак її досить оригінальний, але вживати цю ягоду потрібно обов'язково, якщо не для задоволення, то для лікування і профілактики різних хворобливих станів. Така маленька за розміром, обліпиха містить безліч корисних речовин. Серед них органічні кислоти, вітаміни, протеїн, дубильні речовини, каротин. Найкраще обліпиха засвоюється організмом, якщо її приймати у вигляді соку. Сік обліпихи можна вживати свіжовичавлений, консервований або у поєднанні з соками інших фруктів і овочів. Наприклад, сік обліпихи в поєднанні з соком гарбуза допоможе розвантажити і очистити печінку. Корисні, цілющі властивості обліпихи великі. Саме головне достоїнство цієї ягоди - її протизапальний ефект. Обліпиха усуває мікробів і збудників вірусів як при зовнішньому, так і при внутрішньому вживанні. З цієї причини примочка з соку або олії обліпихи прискорить загоєння рани, зніме роздратування і свербіння при шкірних захворюваннях (екзема, алергія, герпес), заспокоїть місце опіку, допоможе в лікуванні геморою,. Велику роль обліпиха грає для жіночого здоров'я. Різні захворювання сечостатевої системи (інфекції, ерозії, цистит, післяпологові травми) успішно виліковуються за допомогою спринцювання розведеним соком обліпихи. Також соком обліпихи можна полегшити стан хворого гастритом, виразками. Є думка, що при регулярному вживанні соку можна зупинити розвиток недоброякісних пухлин на початковій стадії. Обліпиху можна їсти щодня, по кілька жмень, або випивати по склянці соку. Обліпиха містить великий відсоток вітаміну С і каротину, а значить, незамінна в період простудних захворювань. Часте вживання цього соку позитивно відіб'ється на зовнішньому вигляді, зробить шкіру здоровою і чистою. Обліпиху не рекомендується вживати при холециститах та панкреатитах у періоди загострення. Інших протипоказань обліпиха не має. Якщо сік обліпихи застосовується не для профілактики, а для лікування конкретного захворювання, то найголовніша умова - систематичність. Не важливо, в чому полягає лікування - у вживанні соку, примочок або пов'язок, головне, щоб процедура проводилася регулярно. Приблизний час лікування соком обліпихи - 3 тижні, після чого необхідно на тиждень обліпиху виключити. Обліпиха чудово зберігає вітаміни протягом довгого часу, тому взимку це один з головних джерел вітаміну С. Якщо ви хочете здоров'я собі і своїм близьким, не полінуйтеся заготовити на зиму банки з соком, маслом і варенням з обліпихи. У морозні дні ці частування стануть прекрасною підмогою імунітету.
Така маленька за розміром, обліпиха містить безліч корисних речовин. Серед них органічні кислоти, вітаміни, протеїн, дубильні речовини, каротин. Найкраще обліпиха засвоюється організмом, якщо її приймати у вигляді соку. Сік обліпихи можна вживати свіжовичавлений, консервований або у поєднанні з соками інших фруктів і овочів. Наприклад, сік обліпихи в поєднанні з соком гарбуза допоможе розвантажити і очистити печінку.
Корисні, цілющі властивості обліпихи великі. Саме головне достоїнство цієї ягоди - її протизапальний ефект. Обліпиха усуває мікробів і збудників вірусів як при зовнішньому, так і при внутрішньому вживанні. З цієї причини примочка з соку або олії обліпихи прискорить загоєння рани, зніме роздратування і свербіння при шкірних захворюваннях (екзема, алергія, герпес), заспокоїть місце опіку, допоможе в лікуванні геморою.
Велику роль обліпиха грає для жіночого здоров'я. Різні захворювання сечостатевої системи (інфекції, ерозії, цистит, післяпологові травми) успішно виліковуються за допомогою спринцювання розведеним соком обліпихи.
Також соком обліпихи можна полегшити стан хворого гастритом, виразками. Є думка, що при регулярному вживанні соку можна зупинити розвиток недоброякісних пухлин на початковій стадії.
Обліпиху можна їсти щодня, по кілька жмень, або випивати по склянці соку. Обліпиха містить великий відсоток вітаміну С і каротину, а значить, незамінна в період простудних захворювань. Часте вживання цього соку позитивно відіб'ється на зовнішньому вигляді, зробить шкіру здоровою і чистою.
Обліпиху не рекомендується вживати при холециститах та панкреатитах у періоди загострення. Інших протипоказань обліпиха не має.
Якщо сік обліпихи застосовується не для профілактики, а для лікування конкретного захворювання, то найголовніша умова - систематичність. Не важливо, в чому полягає лікування - у вживанні соку, примочок або пов'язок, головне, щоб процедура проводилася регулярно. Приблизний час лікування соком обліпихи - 3 тижні, після чого необхідно на тиждень обліпиху виключити. Обліпиха чудово зберігає вітаміни протягом довгого часу, тому взимку це один з головних джерел вітаміну С. Якщо ви хочете здоров'я собі і своїм близьким, не полінуйтеся заготовити на зиму банки з соком, маслом і варенням з обліпихи. У морозні дні ці частування стануть прекрасною підмогою імунітету.
У разі передруку матеріалів посилання на на сайт www.nekhvoroscha.at.ua обов'язкове.
Адміністрація сайту не несе відповідальність за додані користувачами матеріали на сайт.
Сайт оптимізовано для перегляду з роздільною здатністю 1024x768 і більше, браузером FireFox або Opera.