[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 2
  • 1
  • 2
  • »
Форум » В Нехворощі » Риболовля » Рибалка на Орілі та водоймах поблизу Нехворощі (Тема в якій рибаки зможуть обмінюватися досвідом і хитрощам)
Рибалка на Орілі та водоймах поблизу Нехворощі
fishermanДата: Середа, 02.03.2011, 21:40 | Сообщение # 1
Рядовой
Група: Користувачі
Повідомлень: 5
Репутація: 0
Статус: Offline
Доброго всім часу доби.
Сам я не місцевий, дача за 35 км від вашого села, тому часто буваю на Орілі та каналі Дніпро-Донбас, також доволі часто на ставку в Андріївці.
Пропоную підтримати ідею спілкування риболовів з метою обміну інформацією.
Я рибалю переважно спінінгом, можливо ви бачили надувного човника зеленого кольору який доволі часто плавав від мосту до Циганки з двома рибачками, там був я і батько. Також бувають виїзди на канал за карасем з доволі хитрою методикою лову на голий гачок. В Андріївці - ті ж самі карасі з домішками коропа, якого запустили нещодавно мешканці села за свій кошт(як мені пояснили).
Колись, коли я тільки починав рибалити, Оріль була Живою, я навіть не мав уявлення скільки риби там було...Одного разу до пляжу біля маслозаводу причалив човник з рибачком, той відійшов за дерева а я, коли побачив які щуки в мішку, онімів...
Тепер риби стало, здається, на багато менше. Ловити її стало важче.
Тому давайте приєднуйтесь до "розмови".


Рибак, студент.
 
sputnicaДата: Середа, 02.03.2011, 22:21 | Сообщение # 2
Генерал-лейтенант
Група: Адміністратори
Повідомлень: 584
Репутація: 14
Статус: Offline
Залюбки . Хоч я і жінка , та порибачити теж полюбляла)) Зараз річка уже не та , що раніше...
 
Selah_UAДата: Четвер, 03.03.2011, 08:42 | Сообщение # 3
Рядовой
Група: Користувачі
Повідомлень: 9
Репутація: 0
Статус: Offline
ой... приєднався б до розмови, але рибальство це не моє)) якось в іншій темі

"Самая прекрасная обезьяна безобразна по сравнению с родом людей"
"Мудрейший из людей по сравнению с Богом кажется обезьяной и по мудрости, и по красоте, и во всем прочем.." (с) Гераклит Эфесский
 
fishermanДата: Четвер, 03.03.2011, 19:07 | Сообщение # 4
Рядовой
Група: Користувачі
Повідомлень: 5
Репутація: 0
Статус: Offline
Почну, мабуть, таки з вудіння хижаків.
Щука
З щукою справи на Орілі ще куди не йшло, великих я не ловив, а до 4 кг доволі часто зустрічаются як на відрізку від масло завода до мосту так і від мосту до Циганки. Наступний відрізок річки, на якому відсутня течія, великими рибами не радував. Хоча вдавалося виловити там до 15 щупачків до кіла за рибалку.
Як я помітив, місцеві рибалки настирно використовують силіконові приманки, інколи обертальні блешні…Я користуюсь лише воблерами, лише на ямі, в яку впадає Оріль на Циганці виправдано використовувати силікон, через велику глибину та швидку воду, хоча на відстані пари метрів від обриву воблери теж приносять результат.
Опишу деякі найбільш перевірені моделі які не один рік приносять результати на Орілі:

Salmo Perch Deep Runner(http://voblery.com.ua/catalog/perch-deep-runner.html)

З фото видно на скільки він погризений, він плаваючий і довжиною 8 см, щука любить короткі паузи з довгими потяжками, не підходить для мілких місць, так як робоча глибина близько 1,5 м.

Salmo Butcher(http://voblery.com.ua/catalog/butcher.html)

Став відкриттям минулого сезону, в силу невеликої глибини занурення є можливість його використання на мілині, а до того ж він плаваючий. З тривалими паузами можна провести прямо над ковром трави, коли щука там стоїть в жару.

Salmo Minnow(http://voblery.com.ua/catalog/minnow.html)

В мене є як 6-ти сантиметровий так і 9-ти, на обох при доволі різких ривках клює як щука так і окунь, часто хапає не ротом а просто бодає збоку. Головне використовувати різкі риви, тобто доволі агресивну проводку.

Salmo Slider(http://voblery.com.ua/catalog/slider.html)

Доволі цікава приманка, маю 7-ми сантиметрових 3 штуки. Зроблені вони тільки для щуки. За допомогою ривків, а навіть ударів спінінгом по жилці досягається ексклюзивна гра: рискання із сторони в сторону, а на паузі він коливається. Щуки в захваті.

Strike Pro EG-068(http://voblery.com.ua/catalog/eg-068.html)

Представляє собою типову тюльку, якої більше ніж достатньо в воді. Найкраще поводить себе при в”ялих потяжках. Щука доволі непогана на нього нападає.

YO-ZURI L-Minnow(http://voblery.com.ua/catalog/l-minnow.html)

Найбільш відомий, поширений і розрекламований воблер в нашій країні. Модель 44 ловить як щуку з окунем так і головня. Летить доволі далеко. Ловить як на рівномірній так і на ривках, треба пробувати. Модель 33 ловить не тільки вище названих а і язя.


YO-ZURI Arms Popper Micro(http://voblery.com.ua/catalog/arms-popper-micro.html)

Приманка для тих хто любить видовища. При атаці щука часто ціляком вилітає з води а потім повертаєтся знову щоб зїсти. Велика ковтає одразу і глибоку, тому поводок треба довгий і легенький. При ривках він хлюпає і булькає, так наче жаба тікає, тому хитріше буде проводити його в берег або від берега.

Jaxon Karaś(http://voblery.com.ua/catalog/kara-347.html)

Найбільш доступний і легкозасвоюваний воблер. 6-ти сантиметровий ловить як щуку так і окуня. Як на рівномірній так і на ривковій проводці.

І на закуску. Strike Pro Midge(http://voblery.com.ua/catalog/midge.html)
Даний воблер має лише один недолік: масу в 2 грами, і ,як наслідок, – летить не далеко. Але якщо він долітає до риби – неодмінно її зловить. Несуттєво що за риба: щука, окунь, судак, головень, язь, жерех, верховодка чи краснопірка.
Проводка найрізноманітніша, при коротких ривках він розвертається на 90 і більше градусів. При легкому дрижанні спінінгом рухається дуже повільно і головень його дуже любить.



Окунь
Для вудіння окуня, окрім названих вище приманок, підходить різний силікон розміром до 5 см, при чому краще твістери ніж віброхвости, та й летять вони далі. Більш за все подобається полосатим зелений колір та колір типу «машинне масло».




Головень
Риба занадто хитра і обережна…Окрім воблерів нерідко клює на вертушку. Цікавіше його ловити з обривистого берега, заховавшись за кущі, з довгою вудкою без поплавця, на коника. Комаха має ковзати по поверхні. Коли риба зїсть наживку – буде видно.

Язь
Риба теж хитра, попадається на того ж коника і на вертушки меншого розміру. Пізно ввечері виходить на перекати а зранку плавиться на поверхні пускаючи круги. Для нього кращою є вертушка першого номера з нав'язаною чорною мухою.
Сом
З сомом я не знайомий. Познайомите – буду вдячний. А риба, кажуть, сильна…





Рибак, студент.

Повідомлення відредагував fisherman - П`ятниця, 04.03.2011, 12:15
 
sputnicaДата: Четвер, 03.03.2011, 22:29 | Сообщение # 5
Генерал-лейтенант
Група: Адміністратори
Повідомлень: 584
Репутація: 14
Статус: Offline
А що ви можете сказати про ехолоти,( так називається, якщо я не помилилась)?
 
fishermanДата: Субота, 05.03.2011, 08:52 | Сообщение # 6
Рядовой
Група: Користувачі
Повідомлень: 5
Репутація: 0
Статус: Offline
Сам таким не користуюсь. Так як ехолот покащує не тільки глибину, температуру і т.д. води а й саму рибу, а так втрачається певна "романтика" в самій рибалці, - коли знаєш наперед чи є тут риба чи нема. Хоча можливий варіант, коли рибу він і не покаже, якщо вона знаходиться на дні...
Звичайно, для пошуку риби на великих водних просторах - корисна річ. А шукати на квадратному метрі невеликої річки (Оріль зараз можна перекинути) метрову щуку - не дуже цікаве заняття.
Я переглядав фото з галереї, хто підкаже де зараз на річці, недалеко від села є обширне мілководдя? І що за місця зображені тут?
http://nekhvoroscha.net/photo/fotografija_1/1-0-598
http://nekhvoroscha.net/photo/1-0-365
http://nekhvoroscha.net/photo/1-0-312

А найбільше мене цікавлять ось ці місця:
http://nekhvoroscha.net/photo/1-0-141
http://nekhvoroscha.net/photo/1-0-140


Рибак, студент.
 
sputnicaДата: Субота, 05.03.2011, 12:57 | Сообщение # 7
Генерал-лейтенант
Група: Адміністратори
Повідомлень: 584
Репутація: 14
Статус: Offline
Quote (fisherman)
http://nekhvoroscha.net/photo/1-0-141 http://nekhvoroscha.net/photo/1-0-140
Якщо, я не помиляюсь, то це десь у Стінці
 
AdminДата: Субота, 05.03.2011, 13:50 | Сообщение # 8
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 713
Репутація: 11
Статус: Offline
Я даже не можу сказати точно де це все... Фотографував не я... sad

Остання знаю точно що з Чапаянської гори сфотографована...


Админ спит - значит, система работает!
 
КостянаяДата: П`ятниця, 25.03.2011, 00:46 | Сообщение # 9
Подполковник
Група: Користувачі
Повідомлень: 116
Репутація: 2
Статус: Offline
Нічого не тямлю в прісноводному рибальстві, зізнаюся відверто. Але чоловік полюбляє цю справу. Я так зрозуміла, є в Нехворощі приватні готелі, щоб можна було на декілька днів приїхати порибалити? А ставки платні? Буду вдячна за відповідь.
А які ще риби у вас водяться?


Звезды - невод, рыбы - мы, боги - призраки у тьмы.
 
fishermanДата: П`ятниця, 25.03.2011, 10:07 | Сообщение # 10
Рядовой
Група: Користувачі
Повідомлень: 5
Репутація: 0
Статус: Offline
З приватними готелями там ситуація близька до слів з пісні:
"Нащо мені тепер Каліфорнія
В мене свій готель, де дають постель
За один рубель."
Мій готель за 35 км від Нехворощі. Тому можна їхати рибалити хоч кожен день. На платних ставках я не рибалю, бо то не рибалка, швидше базар, де заплатив і взяв. Хоча рівнем води в ставку або насипанням в воду "чогось" легко примусить рибу не продаватись за гроші.
А на Орілі мали б бути сом, лящ, щука, судак, окунь, язь, головень, карась, сазан, краснопірка і таке інше. В дійсності ж оборону проти людей з посвідченням "Браконьєр" зараз тримають малоцінніші види риб з названих вище. Трохи є щуки, трохи окуня, багато мілкої білої риби.


Рибак, студент.
 
КостянаяДата: П`ятниця, 25.03.2011, 10:13 | Сообщение # 11
Подполковник
Група: Користувачі
Повідомлень: 116
Репутація: 2
Статус: Offline
Дякую за розгорнену відповідь) Здивована, що десь ще залишилися місця вільної риболовлі. В моєму місті все ставки платні, рибальство на річці платне, тільки на морському узбережжі можно вільно рибалити. Але ж риби зовсім інші, інша справа.
У нас колись осетри водилися, ще в роки мого дитинства чорна ікра не була навіть делікатесом. А зараз зовсім повивелись, бо є такі, як правильно Ви кажете - "люди з посвідченням "бракон"єр" sad


Звезды - невод, рыбы - мы, боги - призраки у тьмы.
 
sputnicaДата: Середа, 25.05.2011, 12:42 | Сообщение # 12
Генерал-лейтенант
Група: Адміністратори
Повідомлень: 584
Репутація: 14
Статус: Offline
Вчора була на Циганці там, де перелив, коли сонечко тільки сідати почало....краса "неописуєма".До речі, рибу тут теж ловлять і величеньку smile
 
AdminДата: Середа, 25.05.2011, 15:03 | Сообщение # 13
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 713
Репутація: 11
Статус: Offline
Цитата sputnica ()
Вчора була на Циганці там, де перелив, коли сонечко тільки сідати почало....краса "неописуєма".До речі, рибу тут теж ловлять і величеньку

Круто)


Админ спит - значит, система работает!
 
sputnicaДата: Середа, 25.05.2011, 15:52 | Сообщение # 14
Генерал-лейтенант
Група: Адміністратори
Повідомлень: 584
Репутація: 14
Статус: Offline
Цитата Admin ()
Круто)

вода шумить...дивися на неї і все погане забуваєш... цікаво....
 
AdminДата: Середа, 25.05.2011, 16:05 | Сообщение # 15
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 713
Репутація: 11
Статус: Offline
Quote (sputnica)
вода шумить...дивися на неї і все погане забуваєш... цікаво....

Да...


Админ спит - значит, система работает!
 
Форум » В Нехворощі » Риболовля » Рибалка на Орілі та водоймах поблизу Нехворощі (Тема в якій рибаки зможуть обмінюватися досвідом і хитрощам)
  • Сторінка 1 з 2
  • 1
  • 2
  • »
Пошук:

Нехвороща © 2008-2024