Меню сайту
Розділи новин
Новини сайту [58]
Новини Нехворощі [132]
Новини Полтавщини [159]
Новини Новосанжарщини [93]
Новини України [177]
Новини Світу [96]
Спорт [11]
Міні-чат
300
Наше опитування
Ви знаєте село Нехвороща?
Всього відповідей: 301
FM-Радіо
Онлайн радио
Орфографія
Система Orphus
Випадковий анекдот
Реклама
Головна » 2009 » Квітень » 2 » 16-річний юнак отримав ураження струмом у 27 тис. вольт... через пиво
16-річний юнак отримав ураження струмом у 27 тис. вольт... через пиво
11:31
Обгоріла до кісток права рука, дев'яносто п'ять відсотків шкіри і жодних шансів на життя! Саме так скінчилася суботня прогулянка 16-річного кременчужанина. У суботу, 28 березня, на станції Кременчук, що у Крюкові сталася страшна трагедія. Шістнадцятирічний хлопець, незрозуміло з яких причин, заліз на цистерну потяга, що зупинився, і його ударило струмом у 27 тисяч (!!!) вольт. Володимир, охоронець: "Усе було - як завжди. На вокзалі сиділа компанія молоді, пили пиво, розважалися, як могли. І тут ми почули хлопок. Вибігши до колій, побачили заграву між двох вагонів. Там палала людина"! ... 

... "Двоє хлопців намагалися загасити його своїми куртками, та в них нічого не виходило. З тепловоза, що стояв поряд, вибіг машиніст з вогнегасником і збив вогонь. Виявилося, що горів хлопець 16-17 років. Це страшно! Увесь його одяг, ніби змішавшись зі шкірою, згорів ущент, залишився лише кросівок який злетів з ноги. Коли він заліз на цистерну, його вдарило струмом. Від такого потужного - 27 тисяч (!!!) вольт - удару хлопця скинуло звідти. 

Троє хлопців вирішили швиденько "змотатися" до магазину. Коли поверталися на їхньому шляху опинився потяг, який зупинився за дві хвилини до трагедії, і мав поїхати через кілька хвилин. Двоє пролізли під ним, а один чомусь поліз на цистерну. Мало того, за словами свідків, він намагався дотягнутися до електродротів. 

"За технікою безпеки, не можна наближатися до електродротів на відстань, ближче двох метрів - це небезпечно, - продовжує Володимир. - Хлопчина знехтував правилами. Його вдарило струмом. Звісно, ми одразу викликали швидку. Лікарі обробили чимось хлопця і забрали. Не знаю, в якому він стан і зараз, але від нас його забирали ще живим".

Смертельна нудьга

Кременчуцька, і не тільки, молодь не знає, де себе подіти. "Золоті діти" вбивають час у нічних клубах, розважаються під музику діджеїв, п'ють дорогі коктейлі. Інші - збираються у дворах, парках, п'ють пиво, намагаються розважити себе хоч чимось. Тих, хто мешкає у центральній частині Кременчука, частіше можна побачити на "пентагоні" (сквер "Жовтневий"), мешканці нагірної частині відвідують "байконур" (фонтан та лавочки біля нього, на зупинці "Палац КрАЗ"). Крюківська молодь знайшла для себе інше місце. 

"На нашому вокзалі постійно збирається молодь. Тут ремонт зроблено, є красиві та зручні лавочки, працюють ліхтарі. Дітям немає куди себе подіти, от вони і приходять до нас, - розповідає один з працівників станції Кременчук. - Тільки от розваги у них дивні - смертельно небезпечні. Тут у нас зупиняються потяги, до них чіпляють локомотив, для того, щоб він штовхав потяг угору. Так ці діти чіпляються за вагони, проїжджають так кілька десятків метрів, і стрибають униз. Чи лягають між рейками і чекають, поки над ними проїде потяг. Ми постійно їх проганяємо, говоримо, що це небезпечно! Ну стрибне дитина, нога не так стане, потрапить під потяг - ногу чи руку відріже за одну секунду. Це ж який ризик! Самі собі лихо роблять". 

На території вокзалу, на стовпах біля лавочок, де часто сидить молодь, висять попереджувальні плакати зі словами - "Не ходіть по рейках, - це небезпечно для життя", "Не стій близько до потяга, - це небезпечно". На жаль, молодь нехтує попередженнями і ще з більшим задоволенням стрибають на вагони, коли охоронці намагаються їх відігнати. 


Лікарі не допоможуть

У суботу, о 20.20, на пульт швидкої допомоги надійшов виклик на залізничний вокзал у Крюкові. Через десять хвилин бригада швидкої була на місці. "Пощастило, що на той момент у Крюкові була машина швидкої. Через дві хвилини після виклику машина вже виїхала, - говорить головний лікар станції швидкої допомоги Кременчука Ігор Дубницький. - Ви ж розумієте, потрібен час, щоб доїхати у Крюків. Могло бути таке, що машина, яка чергує на правому березі, повезла хворого до лікарні, чи пробка на мосту, і тоді на те, щоб дістатись місця трагедії, пішло б більше часу. 

Лікарі помістили хлопця у стерильне простирадло і доставили до центральної районної лікарні, в опікове відділення. За життя хлопця борються лікарі не одного, а одразу двох відділень райлікарні.

Захар Гольберт, завідуючий опіковим відділенням ЦРБ: 

- Хлопець у дуже тяжкому стані. Такі хворі перебувають у реанімаційному відділенні. Після більш-меншої стабілізації вони вже поступають до нашого відділення на лікування. Шанси вижити у постраждалого низькі - один на тисячу. За двадцять один рік роботи у нас були різні випадки, але цей особливий. У пацієнта опік, багаточисельні глибокі ушкодження. Обгоріло майже 95 відсотків тіла. 

Сергій Галаган, завідуючий реанімаційним відділенням ЦРБ:

- Як кажуть, надія помирає останньою, але шансів перемогти у нас, лікарів, дуже мало. Хлопець у дуже тяжкому стані. Права рука обгоріла до кісток. Опіки третього, четвертого ступеня майже по всьому тілу. Не обгоріло обличчя та волосяний покрив голови. 


Чому не можна, якщо я хочу? 

З дитинства дітей навчають не чіпати дроти, не лізти пальцями до розетки, обережно переходити дорогу, не гратися з вогнем. Але зрозуміти, чому ж не можна ризикувати власним життям, можуть не всі. 

"Це ж цікаво, коли ти лежиш на рейках, а над тобою їде ця величезна залізна машина, - говорить 15-річна Оксанка. - Я коли перший раз лягла під потяг, то так з переляку кричала, що наступного дня говорити не могла. Які там гойдалки, жодна з них не дасть вам такі відчуття! Зараз же ми з друзями часто робимо щось таке, щоб додати адреналіну. 

І взагалі, чому це не можна робити, якщо нам весело. Якщо все правильно робити, то нічого не станеться, це все забобони дорослих".

"При такій високій напрузі в електродротах зовсім і не потрібно торкатися їх, щоб отримати смертельну травму, - розповідає працівник вокзалу. - Іскра може виникнути у будь-який момент, пробити повітря і вразити людину. У таких випадках не допоможуть і гумові чоботи, не кажучи вже про звичайні кросівки. Навіть при обриві дроту підходити до нього ближче ніж на 2 метри, поки не вимкнули струм, заборонено. Це смертельно небезпечно".


Думка влади 

Віктор Рудаков, начальник станції Кременчук:

- Наші працівники, охоронці, працівники міліції неоднаразово випроважували молодь з вокзалу. Однак вони все одно знову приходять до нас. Навіть у понеділок знову на скамійнкай ввечері сиділа компанія молоді. Що стосується страшного випадку, який трапився у суботу. Над залізничними коліями їдуть електро дроти з величезною напругою. На вагони, взагалі, залазити не можна, бо може вдарити струмом, тому у нас є дві спеціальні коії, над якими немає дротів. Саме на них ми оглядаємо вагони та груз в них. Наскількі мені відомо, зараз працівники міліції намагаються розібратись як так вийшло, що хлопець поліз на цистерну. 

Галина Пилипенко, заступник голови Крюківської райради:

- У нашому районі є місця для відпочинку молоді. В клубі Котлова багато гуртів, демонструють фільми, є дискотеки. Ми робимо все для того, щоб молодь не вешталась по вулицях.

Категорія: Новини Полтавщини | Переглядів: 1106 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 1
1 Ginekolog  
0
Не пейте пива, козлами станете biggrin

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
логин
пароль
Календар новин
«  Квітень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Пошук
Випадкове фото

Останнє на форумі...
Нехвороща: Розклад руху автобусів
Автор: Admin
Форум: Про Нехворощу
Дата: 15.01.2023
Ответов: 2
Незабаром вибори сільського голови....
Автор: sputnica
Форум: Про Нехворощу
Дата: 21.11.2022
Ответов: 6
Трава Нехворощ, що ж це за рослина така?
Автор: Admin
Форум: Про Нехворощу
Дата: 21.11.2022
Ответов: 10
Нетрадиційна медицина
Автор: Admin
Форум: Здоров'я
Дата: 21.10.2022
Ответов: 9
КОСТЯНЕЦЬКИЙ
Автор: initio
Форум: Родоводи нехворощан
Дата: 27.03.2021
Ответов: 9
Погода на сьогодні:

Курси валют
Друзі сайту
Наша кнопка:
Сайт села Нехвороща. Реферати, софт, розваги.

Код кнопки:


Крамниця-А Нехворощанська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів

Український козацький портал Личкове. Неофіційний сайт села. Історія, сучасність, фото


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Нехвороща © 2008-2024
У разі передруку матеріалів посилання на на сайт www.nekhvoroscha.at.ua обов'язкове.
Адміністрація сайту не несе відповідальність за додані користувачами матеріали на сайт.
Сайт оптимізовано для перегляду з роздільною здатністю 1024x768 і більше, браузером FireFox або Opera.