Меню сайту
Розділи новин
Новини сайту [58]
Новини Нехворощі [132]
Новини Полтавщини [159]
Новини Новосанжарщини [93]
Новини України [177]
Новини Світу [96]
Спорт [11]
Міні-чат
300
Наше опитування
Ви знаєте село Нехвороща?
Всього відповідей: 301
FM-Радіо
Онлайн радио
Орфографія
Система Orphus
Випадковий анекдот
Реклама
Головна » 2009 » Серпень » 24 » "Загрузивши" викрадене майно…розбійники поїхали на Полтаву...
"Загрузивши" викрадене майно…розбійники поїхали на Полтаву...
14:43
Слідчо-оперативна група Новосанжарського райвідділу виїхала за викликом на місце злочину… У приватному будинку співробітники міліції виявили непритомного чоловіка з тяжкою травмою голови. Про злочин міліцію сповістила жінка. Тривожним голосом, сповненим страху і невизначеності, вона переповіла міліціонеру чергової частини окремі деталі нічної пригоди, що сталася в Нових Санжарах. Cхвильована заявниця висловлювала занепокоєння з приводу стану співмешканця, якого вночі, у власному будинку, побили двоє невідомих молодиків і покинули у безпорадному стані … 

Якщо заявниця була очевидцем злочинного посягання, то чому потерпілий залишився на самоті? Де після вчинення злочину перебувала жінка? І, зрештою, звідки вона телефонувала у міліцію і швидку? Туман довкола цієї історії розсіяли свідчення власне 46-літньої заявниці та безпосередніх учасників злочинного нападу. 

Отже… Тієї ночі з місця пригоди швидка госпіталізувала 47-річного чоловіка. «Хворого доставили до реанімаційного відділення Новосанжарської ЦРЛ без свідомості із закритою черепно-мозковою травмою», - прокоментував стан потерпілого після нападу зловмисників завідувач відділенням центральної районної лікарні Іван Бадюля. Наперед відзначу, що лікарі виводили пацієнта з тяжкого стану декілька діб. Наразі стан здоров’я Миколи (ім’я змінено) покращився і його направлено до нейрохірургії Полтавської обласної лікарні.

За чотири доби співробітники Управління карного розшуку ГУ МВС в Полтавській області спільно з працівниками відділу карного розшуку Новосанжарського райвідділу затримали двох чоловіків, підозрюваних у вчиненні розбійного нападу на жителя Нових Санжар. Як відзначив Михайло Цимбалюк, начальник ГУМВС України в Полтавській області, молодим полтавцям 30 і 25 років, пред’явлено обвинувачення у вчиненні розбійного нападу, поєднаного з проникненням у житло (ч. 3 ст. 187 КК України). Проводяться слідчі дії…

На порозі вчинення розбійного нападу

Микола (ім’я потерпілого змінено) не працював, утім у грошах не мав потреби і жив доволі непогано на прибуток від самогоноваріння. І сам споживав і клієнтам збував… Поласувати «домашнім продуктом» не відмовлявся і сусід Миколи. Саме син сусіда має опосередкований зв'язок з розбійним нападом, вчиненим двома молодиками з 4 на 5 серпня 2009 року.

49-річний син сусіда Андрій (ім’я змінено), мешканець Полтави, неодноразово погрожував провчити Миколу, якщо батько і надалі купуватиме самогон. А до цього іще й збіг обставин: останній раз батько Андрія у розстрочку придбав самогон за декілька діб перед смертю. До того ж сума заборгованості перед самогонщиком склала близько 400 гривень.

Смерть батька у буквальному розумінні спровокувала Андрія. Він «заприсягнувся» помститися самогонщику…

«Загрузивши» викрадене майно… і жінку у таксі, розбійники поїхали на Полтаву

У Полтаві Андрій відшукав виконавців свого плану – двох молодиків. Останні підшукали водія і поїхали вчотирьох до Нових Санжар. Близько 21-ї години двоє непроханих гостей (виконавців) завітали до Миколиної оселі під приводом купівлі самогону. 

Сюрпризом для виконавців злочину, рівно як і для Андрія, стала присутність у будинку самогонщика незнайомої жінки – співмешканки Миколи. Несподіваний поворот подій вніс корективи в плани змовників: Андрій відмовився від своєї ідеї і розвернув машину на Полтаву, а двоє молодиків залишилися в Санжарах і довели розпочату справу до кінця, але вже за іншим сценарієм.

Тільки-но господар будинку відчинив двері, незнайомці увірвалися до будинку і почали гамселити Миколу. Коли від отриманих ушкоджень господар втратив свідомість, молодики налетіли на майно – два мобільні телефони, телевізор, DVD - програвач, взуття, одяг, золоті прикраси (які зняли з жінки) і навіть 36 гривень. До речі, в процесі вилучення пожитків потерпілого вони навіть не увімкнули в будинку світло, очевидно, щоб зменшити шанси на їх впізнання. 

Коли «жнива» добігли кінця, розбійники наказали жінці викликати таксі. Загрузивши до машини речі, чоловіки вирішили, про всяк випадок, взяти злякану жінку із собою до Полтави. 

Тим часом, коли потерпілий лежав без свідомості на підлозі порожньому будинку, його кохана їхала з незнайомцями до обласного центру. Не складно припустити, що у дорозі жінка думала про найгірше. Додаткове занепокоєння викликала поведінка молодиків, які весь час ховали свої обличчя від зору таксиста і «заручниці». На щастя побоювання жінки не справдилися!

По-приїзді у Полтаву зловмисники взяли незаконно вилучене майно, а жінці безцеремонно кинули 36 гривень (які викрали з будинку Миколи) і, наказавши розрахуватися з таксистом, «розчинилися» в просторі міста. А далі… жінка повідомила міліцію і швидку. Спільників затримали. 

Триває розслідування кримінальної справи. За відкрите заволодіння чужим майном із застосуванням сили Кримінальний закон передбачає від 7 до 12 років позбавлення волі, утім вид і міру покарання «авторам» розбійного нападу визначить суд!

http://www.regionnews.poltava.ua/

Категорія: Новини Полтавщини | Переглядів: 900 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
логин
пароль
Календар новин
«  Серпень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Пошук
Випадкове фото

Останнє на форумі...
Нехвороща: Розклад руху автобусів
Автор: Admin
Форум: Про Нехворощу
Дата: 15.01.2023
Ответов: 2
Незабаром вибори сільського голови....
Автор: sputnica
Форум: Про Нехворощу
Дата: 21.11.2022
Ответов: 6
Трава Нехворощ, що ж це за рослина така?
Автор: Admin
Форум: Про Нехворощу
Дата: 21.11.2022
Ответов: 10
Нетрадиційна медицина
Автор: Admin
Форум: Здоров'я
Дата: 21.10.2022
Ответов: 9
КОСТЯНЕЦЬКИЙ
Автор: initio
Форум: Родоводи нехворощан
Дата: 27.03.2021
Ответов: 9
Погода на сьогодні:

Курси валют
Друзі сайту
Наша кнопка:
Сайт села Нехвороща. Реферати, софт, розваги.

Код кнопки:


Крамниця-А Нехворощанська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів

Український козацький портал Личкове. Неофіційний сайт села. Історія, сучасність, фото


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Нехвороща © 2008-2024
У разі передруку матеріалів посилання на на сайт www.nekhvoroscha.at.ua обов'язкове.
Адміністрація сайту не несе відповідальність за додані користувачами матеріали на сайт.
Сайт оптимізовано для перегляду з роздільною здатністю 1024x768 і більше, браузером FireFox або Opera.