Меню сайту
Розділи новин
Новини сайту [58]
Новини Нехворощі [132]
Новини Полтавщини [159]
Новини Новосанжарщини [93]
Новини України [177]
Новини Світу [96]
Спорт [11]
Міні-чат
300
Наше опитування
Ви знаєте село Нехвороща?
Всього відповідей: 301
FM-Радіо
Онлайн радио
Орфографія
Система Orphus
Випадковий анекдот
Реклама
Головна » 2011 » Жовтень » 9 » День села
День села
17:12

Як для Нехворощі, то не так уже й багато людей зібралося позаминулої суботи біля будинку культури, де під багряним промінням призахідного сонця розгорталося свято День села. Свято, якого тут, слід зазначити, не було з добрий десяток років. Отож організатори добре постаралися, аби вийшло і змістовно, і весело, і цікаво. А ще - від усієї душі. Особливо в ті моменти, коли присутніх вітали почесні гості із Сахновщинського району, що на Харківщині. Адже Огіївка і Нехвороща ніби сестри, їх об'єднує та сторінка історії, в якій ідеться про переселення нехворощанських родин на вільні землі Слобожанщини. Тож сучасні огіївці справедливо вважають наше приорільське село своєю прабатьківщиною. Того дня їх представники привезли нехворощанам дарунки - щире вітальне слово, запашний коровай та образ Миколи Чудотворця, який подарували сільській церкві.

Від усієї душі господарі заходу вітали найкращих представників своєї громади - тих, хто розумом і руками примножує добру славу рідного краю. А це директори місцевої школи, дитячого садка та будинку дитячої і юнацької творчості - Михайло Лук'яненко, Людмила Ганзій і Тетяна Лещенко, завідувач сільською аптекою Василь Руденко, керівник чистокриничанського філіалу Віктор Кибкало, директор будинку культури і головний організатор свята Світлана Бабенко. Між іншим, того дня Світлана Петрівна відзначала ще й особистий день народження, отож доречними були ці нагороди - квіти і подарунки від сільради, районного відділу культури і селищного центру культури та дозвілля, гучні оплески - від односельців.

Віншували присутні кращих майстринь села - тих народних умільців, які творами власних рук і душі славлять приорільський край. Це Ніна Шевченко, Ганна Шевченко, Галина Корніенко, Людмила Кудря. Окрасою Нехворощі є ті сільські садиби, де від ранньої весни до першого снігу квітнуть клумби, де відразу видно будь-кому з перехожих: тут живуть справжні господарі! Кількох таких господарників теж нагородили цінними призами як переможців конкурсу на кращий двір.

Не зосталися поза увагою і ті нехворощани, кому довелося приборкувати смертельний атом під Чорнобильською АЕС, кого доля свого часу закидала на землі Афганістану.

Запросили і ветеранів, тих, ким теж гордиться Нехвороща, хто представляє славну когорту захисників Вітчизни. А це Анатолій Савич Іопа, Тимофій Олексійович Діденко, Михайло Матвійович Сідаш та Григорій Панасович Мартіян. Їм теж - квіти і подарунки, гарячі потиски рук на знак вдячності за гідно пройдені життєві дороги. Бо саме такими людьми, їх трудовими і ратними подвигами багата історія села. Ведучі пройшлися її сторінками, згадали імена Героїв Соціалістичної праці, яких у повоєнну пору дала державі нехворощанська громада. «Недарма звання нехворощанина звучить гордо!», - говорив перед мікрофоном, звертаючись до присутніх, заступник голови РДА Іван Солодовник. До речі, він теж родом звідси, отож не міг приховати свого хвилювання, згадуючи старших вчителів і наставників, згадуючи ту Нехворощу, яка була за часів дитинства Івана Олексійовича. А голова районної ради Володимир Левицький звернув увагу: на прапорі району є знак сотенного містечка Нехвороща. «Це засвідчує про те велике значення, яке має ваше село для всієї Новосанжарщини», - наголосив Володимир Іванович.

Приймали нехворощани вітання і від начальника відділу культури і туризму РДА Зінаїди Киричок та директора центру культури і дозвілля Олександра Торбіна, від директора ТОВ «Чиста криниця» Миколи Цвітченка.


Вельми зворушливим був фрагмент свята, коли ведуча запросила на імпровізовану сцену три подружні пари, які є живим символом нерозривного зв'язку поколінь і водночас - символом вічності життя. Бо для того й створюється сім'я, аби продовжувався людський рід, щебетала на сільських вулицях і подвір'ях малеча, примножувалася славна когорта козацького краю. За плечима в Анатолія Порфировича і Раїси Василівни Мехедьків та Івана Івановича і Ганни Дорошівни Грицаїв - спільна стежка довжиною у п'ятдесят золотих літ. На свято змогло прибути лиш подружжя Грицаїв. Поруч них стали срібні ювіляри - Ігор Борисович та Світлана Анатоліївна Пономаренки. З по-весільному уквітчаного авто вийшли молоді наречені - Іван Васенко та Альона Яхно. Вони тільки-но зареєстрували шлюб і прибули на свято у весільному вбранні. Перед Альоною й Іваном ще ціле життя, сповнене радощів і тривог, але хай ніякі негаразди не заведуть їх у манівці, щоб так само, як ці поважні односельці, котрі поруч, стати перед сільською громадою через двадцять п'ять, п'ятдесят, та, навіть, і через 75 років і сміливо сказати: ми чесно йшли стежками долі, не схибили... Таке побажання закоханим, будемо вірити, неодмінно здійсниться. Як і старшим парам - довголіття при міцнім здоров'я та родинного благополуччя. Разом з цими побажаннями всі подружні пари одержали подарунки на згадку. А ще закружляли під мелодію вальсу та гарячі оплески присутніх. І, як годиться на весіллі, під гучні вигуки «Гірко!».

Не зміг прибути на святкування і Герман Насиров, бо ж він - наймолодший житель Нехворощі, йому ще не виповнилося і двох місяців від дня народження. Отож подарунок для Германа від сільської громади прийняла його мама.

Крім того, про що я розповів, були під час свята і смажені шашлики, і виїзна торгівля, і розваги для дітей - батути, сухий басейн, стрілецький тир, катання на поні. Після урочистої частини - концерт відомої полтавської співачки Тетяни Садохіної та гурту «Ревізор». А як сонце зовсім сховалося за обрій і в небі висіялися зорі, височінь над Нехворощею розквітла феєрверком. Був тут і найголовніший атрибут - піднесений настрій, з яким нехворощани відзначали 337-й день народження свого села. Тож хто проігнорував цей захід - нехай тепер жалкує до наступного свята.


Олександр Зінченко, "Світлиця"

Категорія: Новини Нехворощі | Переглядів: 1146 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 4
2 Масяня  
0
Прикольно!

Мені оце тільки цікаво, де ти знайшов цю статтю?
Ти її зі "Світлиці" передрукував? thumbup

3 Admin  
0
так, із світлиці

4 sputnica  
0
А фото мої))) biggrin

1 sputnica  
0
Погудела Нехвороща на славу....

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
логин
пароль
Календар новин
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Пошук
Випадкове фото

Останнє на форумі...
Нехвороща: Розклад руху автобусів
Автор: Admin
Форум: Про Нехворощу
Дата: 15.01.2023
Ответов: 2
Незабаром вибори сільського голови....
Автор: sputnica
Форум: Про Нехворощу
Дата: 21.11.2022
Ответов: 6
Трава Нехворощ, що ж це за рослина така?
Автор: Admin
Форум: Про Нехворощу
Дата: 21.11.2022
Ответов: 10
Нетрадиційна медицина
Автор: Admin
Форум: Здоров'я
Дата: 21.10.2022
Ответов: 9
КОСТЯНЕЦЬКИЙ
Автор: initio
Форум: Родоводи нехворощан
Дата: 27.03.2021
Ответов: 9
Погода на сьогодні:

Курси валют
Друзі сайту
Наша кнопка:
Сайт села Нехвороща. Реферати, софт, розваги.

Код кнопки:


Крамниця-А Нехворощанська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів

Український козацький портал Личкове. Неофіційний сайт села. Історія, сучасність, фото


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Нехвороща © 2008-2024
У разі передруку матеріалів посилання на на сайт www.nekhvoroscha.at.ua обов'язкове.
Адміністрація сайту не несе відповідальність за додані користувачами матеріали на сайт.
Сайт оптимізовано для перегляду з роздільною здатністю 1024x768 і більше, браузером FireFox або Opera.