Меню сайту
Розділи новин
Новини сайту [58]
Новини Нехворощі [132]
Новини Полтавщини [159]
Новини Новосанжарщини [93]
Новини України [177]
Новини Світу [96]
Спорт [11]
Міні-чат
300
Наше опитування
На якій мові вам хотілось би читати новини?
Всього відповідей: 126
FM-Радіо
Онлайн радио
Орфографія
Система Orphus
Випадковий анекдот
Реклама
Головна » 2013 » Червень » 21 » Нехворощани взяли «срібло» на обласному святі спорту (фото)
Нехворощани взяли «срібло» на обласному святі спорту (фото)
17:20

На обласному святі спорту представники Нехворощанської сільської ради завоювали срібні медалі, посівши друге місце серед двадцяти трьох команд із різних районів.


Зранку суботи на центральному стадіоні Нових Санжар людно. О десятій годині тут мають розпочатись обласні спортивні змагання серед сільських рад «Краще спортивне село Полтавщини 2013 року», які традиційно організовує Всеукраїнське спортивне товариство «Колос». Перед початком офіційної частини на бігових доріжках стадіону вишиковуються спортсмени з 23 районів нашої області. Новосанжарщину представляє команда з Нехворощанської сільської ради на чолі з сільським головою Юрієм Любимським.

За сигналом спортивні команди проходять повз трибуни з глядачами і вишиковуються для урочистого відкриття. Їх вітають заступник голови облдержадміністрації Валерій Пархоменко, голова обласного товариства «Колос» Анатолій Головань, голова Новосанжарської районної ради Володимир Левицький. Зокрема, Валерій Пархоменко у своїй промові багато говорить про різні напрямки Програми Президента України «Україна для людей». Одним із таких напрямків є залучення представників різних вікових категорій до спорту в сільській місцевості.

Після вітальних виступів перед спортсменами з усієї області виступають талановиті новосанжарські діти. Після їх пісень і танців спортивне свято оголошують відкритим.

 Представники 23 районів змагаються в шести видах спорту: міні-футболі, гирьовому спорті, шашках, перетягуванні канату, волейболі та настільному тенісі.

У футболі нехворощани через кадровий дефіцит не виставляють свою команду. А між тим боротьба за перше місце у цьому виді виходить надзвичайно запеклою. У видовищному фіналі на міні-футбольному майданчику Новосанжарського НВК перемогу святкує команда з Лубенського району, яка мінімально обігрує футболістів із Великої Рублівки Котелевського району — 5:4.

Віддавши суперникам на відкуп міні-футбол, спортсмени з Нехворощі відігруються в інших видах спорту. Зокрема, у найбільш видовищному — перетягуванні канату. Біля учасників одразу збирається великий гурт уболівальників, які гучними криками підтримують команди. Нехворощани починають жваво і з ходу виграють кілька запеклих протистоянь. Утім, конкуренти в них також не зі слабких. Особливу повагу місцевих і немісцевих глядачів викликає команда з Біликів.

— Гарні хлопці, один в одного — крупні, сильні. А подивись, як тягнуть! Техніка на вищому рівні! — коментує один із уболівальників чергову перемогу біличан. І прогнозує. — Нашим із ними важко буде. Вони виграли і ні разу не напружилися.

У фінальній частині нехворощанам доводиться зустрічатися не лише з представниками Біликів, але й з досить сильною командою з Кременчука. Кілька хвилин канат, натягнутий десятками сильних чоловічих рук, не рухається ні в той, ні в інший бік.

— Давай! Давай! — разом із уболівальниками підбадьорюють нехворощан і сільський голова, і представники районної влади, які підбігають до самої обмежувальної лінії.

І команда «дає». Крок за кроком нехворощани перетягують канат на свою сторону. Кременчужани впираються до останнього, але знесилено падають і випускають канат. Перемога!

Утім, щоб стати першими в перетягуванні канату, нехворощанам усе-таки потрібно перемогти нездоланну команду з Біликів. Їх сутичка видається видовищною, але нетривалою. Спортсмени з Кобеляцького району виграють і посідають перше місце, але нехворощани не дуже засмучуються. Тиснуть своїм суперникам руки і обіцяють до наступного року підкачатися.

 Можливо, саме поразка в перетягуванні канату завадила нехворощанським спортсменам перемогти в змаганнях. Як підсумок, команда Нехворощанської сільської ради Новосанжарського району посідає друге місце.

 У змаганнях із перетягування канату честь Нехворощі захищали Михайло та Андрій Корнієнки, Олександр Сіренко, Юрій Орищенко, Сергій Костяний та Олександр Воротник. Окрім другого місця в перетягуванні канату, нехворощанська команда зайняла 4 місце в тенісі та волейболі, 6 — у підійманні гирі та 10 — у шашках.

Чемпіонами стають спортсмени з Хомутецької сільської ради Миргородського району, на третьому місці — команда Заїчинської сільської ради Семенівського району.

 


Категорія: Новини Нехворощі | Переглядів: 876 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
логин
пароль
Календар новин
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Пошук
Випадкове фото

Останнє на форумі...
Нехвороща: Розклад руху автобусів
Автор: Admin
Форум: Про Нехворощу
Дата: 15.01.2023
Ответов: 2
Незабаром вибори сільського голови....
Автор: sputnica
Форум: Про Нехворощу
Дата: 21.11.2022
Ответов: 6
Трава Нехворощ, що ж це за рослина така?
Автор: Admin
Форум: Про Нехворощу
Дата: 21.11.2022
Ответов: 10
Нетрадиційна медицина
Автор: Admin
Форум: Здоров'я
Дата: 21.10.2022
Ответов: 9
КОСТЯНЕЦЬКИЙ
Автор: initio
Форум: Родоводи нехворощан
Дата: 27.03.2021
Ответов: 9
Погода на сьогодні:

Курси валют
Друзі сайту
Наша кнопка:
Сайт села Нехвороща. Реферати, софт, розваги.

Код кнопки:


Крамниця-А Нехворощанська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів

Український козацький портал Личкове. Неофіційний сайт села. Історія, сучасність, фото


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Нехвороща © 2008-2024
У разі передруку матеріалів посилання на на сайт www.nekhvoroscha.at.ua обов'язкове.
Адміністрація сайту не несе відповідальність за додані користувачами матеріали на сайт.
Сайт оптимізовано для перегляду з роздільною здатністю 1024x768 і більше, браузером FireFox або Opera.