Меню сайту
Розділи новин
Новини сайту [58]
Новини Нехворощі [132]
Новини Полтавщини [159]
Новини Новосанжарщини [93]
Новини України [177]
Новини Світу [96]
Спорт [11]
Міні-чат
300
Наше опитування
Нехворощі потрібен сайт?
Всього відповідей: 286
FM-Радіо
Онлайн радио
Орфографія
Система Orphus
Випадковий анекдот
Реклама
Головна » 2010 » Листопад » 23 » «По приколу» вночі декільком полтавцям підпалили квартири
«По приколу» вночі декільком полтавцям підпалили квартири
12:22
Дуже напруженою для працівників Київського райвідділу міліції Полтави та просто жахливою для декількох десятків жителів цього району видалась ніч напередодні вихідних. Починаючи з восьмої години вечора і до ранку з інтервалом у декілька десятків хвилин до чергової частини від переляканих полтавців надійшло вісім повідомлень про підпали вхідних дверей їх помешкань. Комусь із людей вдалось справитись із гасінням самотужки, однак, більшості для приборкання вогню довелось викликати пожежних.

«Приблизно о п’ятій годині ранку, - говорить Євгенія Володимирівна, пенсіонерка, що мешкає у будинку по вулиці Жовтневій, - я почула дзвінок у двері. Він дзвенів без зупинку. Я подумала, що хтось рветься у двері, чи щось сталось, тому підскочила швидко до дверей, відкрила їх, а на мене з усіх боків полетіло полум’я. Я дуже перелякалась, закрила двері, стала стукати у стіни до сусідів, відкрила вікно, стала кричати: «Спасіть! Допоможіть!». Ну, в шоці такому була, просто жах. Отак і сиділа у вогняній пастці, аж поки приїхали пожежні і погасили вогонь. Добре, що сусіди їх викликали, а то могла б згоріти, або задихнутись від диму».

Ще одних погорільців також спасло коротке замикання у дверному дзвонику. Коли Олена Тимофіївна, яка також проживає по вулиці Жовтневій, повернулась із чергування додому, родина уже спала. Вона повечеряла і хотіла йти відпочивати, коли почула довгий дзвінок на вхідних дверях. Відкривши двері, побачила, що вони повністю у вогні. Жінка говорить, що не розгубилась - розбудила усіх членів сім’ї і всі гуртом погасили пожежу. Олена Тимофіївна з жахом думає про те, що могло статись, якби не спрацював дзвінок і вона пішла спати. Приблизно у таких же ситуаціях побували і решта потерпілих, які проживають у різних будинках по вулицях Зигіна та Балакіна.

Встановити особу палія та затримати його, правоохоронці змогли досить швидко. «Працівники карного розшуку Київського райвідділу міліції знали, що у вересні цього року з місць позбавлення волі до Полтави повернувся чоловік, 1977 року народження, якого вони затримували у 2007 році за вчинення аналогічних злочинів, - говорить начальник сектору карного розшуку Київського РВ ПМУ капітан міліції Олег Горобець. - Тоді, за декілька місяців він здійснив двадцять вісім підпалів вхідних дверей помешкань полтавців. Зважаючи на це, оперативники вирішили перевірити дану особу на причетність до нічних подій. За місцем його проживання, близькі та знайомі повідомили, що протягом останніх днів він вдома не з’являвся. Коли ж наші працівники його розшукали та доставили до райвідділу, то він не вагаючись зізнався, що нічні підпали - це робота саме його рук».

Свою причетність до підпалів Віталій і не думав заперечувати, навпаки, розповідав про це з якимось задоволенням. Виявляється, перекинувши того вечора декілька чарок горілки, він вирішив прогулятись містом та таким чином «поприколюватись». «Для чого я це все робив? Мені подобається як воно горить, - говорить палій, - люди бігають, пожежники приїздять, усі в шоці, очі аж вилазять. Ну а мені все це по-приколу: дивитися, як вони бігають, намагаються руками загасити, а воно ж іще більше горить. А я стою знизу і сміюся». Для більшого «приколу», перед тим, як підпалювати, молодик дзвонив з телефонного автомату до пожежників, говорив, щоб «брали багато води і їхали на пожежу», і лише тоді йшов у під’їзд. Там збирав килимки та за їх допомогою підпалював двері. Після цього виходив на вулицю, ставав неподалік будинку і коли приїздили пожежники, спостерігав за їхньою роботою.

Віталій відверто говорить, що заради свого задоволення продовжував би підпалювати двері й надалі, тож дуже шкодує, що його так швидко затримали. Зараз молодика затримано. Київським райвідділом міліції Полтави вирішується питання про порушення відносно нього кримінальної справи за частиною 3 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Санкція даної статті передбачає позбавлення волі на строк від двох до п’яти років, тож найближчими роками розважатись із вогнем йому не доведеться.

Автор: Володимир Пасічко, помічник начальника Київського РВ ПМУ УМВС України в Полтавській області

exo.in.ua

Категорія: Новини Полтавщини | Переглядів: 991 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 1
1 steward  
0
Ничего не надо , слекга налить на мотню "шутника " керосина\бензина и поджечь .... ОТОЖ , будет прикол на весь квартал . Вместо " Шведськой "- " Сирнык " .

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
логин
пароль
Календар новин
«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пошук
Випадкове фото

Останнє на форумі...
Нехвороща: Розклад руху автобусів
Автор: Admin
Форум: Про Нехворощу
Дата: 15.01.2023
Ответов: 2
Незабаром вибори сільського голови....
Автор: sputnica
Форум: Про Нехворощу
Дата: 21.11.2022
Ответов: 6
Трава Нехворощ, що ж це за рослина така?
Автор: Admin
Форум: Про Нехворощу
Дата: 21.11.2022
Ответов: 10
Нетрадиційна медицина
Автор: Admin
Форум: Здоров'я
Дата: 21.10.2022
Ответов: 9
КОСТЯНЕЦЬКИЙ
Автор: initio
Форум: Родоводи нехворощан
Дата: 27.03.2021
Ответов: 9
Погода на сьогодні:

Курси валют
Друзі сайту
Наша кнопка:
Сайт села Нехвороща. Реферати, софт, розваги.

Код кнопки:


Крамниця-А Нехворощанська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів

Український козацький портал Личкове. Неофіційний сайт села. Історія, сучасність, фото


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Нехвороща © 2008-2024
У разі передруку матеріалів посилання на на сайт www.nekhvoroscha.at.ua обов'язкове.
Адміністрація сайту не несе відповідальність за додані користувачами матеріали на сайт.
Сайт оптимізовано для перегляду з роздільною здатністю 1024x768 і більше, браузером FireFox або Opera.