Меню сайту
Розділи новин
Новини сайту [58]
Новини Нехворощі [132]
Новини Полтавщини [159]
Новини Новосанжарщини [93]
Новини України [177]
Новини Світу [96]
Спорт [11]
Міні-чат
300
Наше опитування
На якій мові Ви хотіли-б переглядати цей сайт?
Всього відповідей: 206
FM-Радіо
Онлайн радио
Орфографія
Система Orphus
Випадковий анекдот
Реклама
Головна » 2009 » Вересень » 2 » «Рятуючи» власні родини від бідності, довелося грабувати і вбивати
«Рятуючи» власні родини від бідності, довелося грабувати і вбивати
22:45
Принаймні, так мотивують кременчуцькі злочинці свої вчинки. Чорні маски, рукавички, відмички та фомки – це все з чим ходили «на справу» п’ятеро молодиків з Кременчука. Їхній «робочий день» починався уночі. Демонструючи вправність вдиратися до чужих помешкань, вони вишукували гроші та цінності. Хвиля пограбувань прокотилася Крюківським районом міста Кременчука. Жертвами нападників ставали в основному пенсіонери та люди похилого віку. Родина Круглових, що проживає по вулиці Одеській, стала першою у списку нападників. 

«Ми вже спали з дідусем, - говорить 79-річна Єлизавета Макарівна Круглова, - коли почав гавкати наш собака Барсік. Він у нас дуже тихий, а тут аж розривався. Я перед цим вставала було десь близько 4 ранку. Не могла зрозуміти чому він так розгавкався, встала, підійшла до дверей і тут мені рука прямісінько в обличчя. Невідомий почав шепотіти «мовчи, бо придушу». Я і не кричала. Один тримав мене, а ще два почали шукати гроші. Тут із сусідньої кімнати вийшов дідусь, а він сліпий на одне око, питає, чого кричу, а «бандіти», як почали його бити, думала, що уб’ють. Я єдине їх просила не убивати нас. Казала, що покажу де гроші і цінності, та у нас їх багато і не має. Було 1600 гривень і все. Вони, мабуть, прорахувалися, думали, що тут «золоті гори, так ми ж усі збереження, які були витратили на дві операції дідусеві».

Єлизавета Марківна стверджує, що перед тим, як схопити її за голову, нападники приснули чимось в очі, бо дуже почало пекти. 

«Нічний» жах тривав недовго, але він тепер запам’ятається стареньким назавжди. Коли злочинці перестали гемселити дідуся, вони перевернули пів квартири у пошуках грошей. Бабуся сказала, де тримає «завітні» купюри, коли вони їх отримали, то пішли геть, прихопивши два мобільних телефони та електричну бритву, яку діти купили батькові на ювілей. 

Другий напад було скоєно по вулиці Чорноморській у тому ж районі Кременчука. У такий же спосіб злочинці вдерлися до помешкання 82-річного дідуся і викрали 600 гривень. 

Третій напад було зафіксовано на сільську раду у селі Терешки, що у Кременчуцькому районі. Доки сторож спала, злочинці видавили скло і витягли з приміщення сільради більше 2 тисяч гривень і комп’ютерний монітор.

В усіх випадках «почерк» скоєння злочину був однаковий, тому правоохоронці вже розуміли, що діє одна банда. Причому усі злочини скоювалися на території Крюківського району. 

Вишукуючи зухвалих нападників, Василь Овчаренко, заступник начальника ГУМВС – начальник Кременчуцького міського управління міліції говорить, що боялися більш тяжких злочинів – убивств, які могли скоїти у процесі таких пограбувань. Адже, як показує практика, коли «жертви» починають відстоювати своє майно, то це призводить і до жорсткого побиття, яке може призвести до смерті. На жаль, так сталося і у випадку четвертого нападу на пенсіонерку. 

  Убита проживала у флігелі, а в будинку поселила квартирантів. Задля того, аби вони не прийшли на допомогу бабусі, злочинці підперли двері будинку. Така обізнаність убивць стосовно того, хто проживав з потерпілою, навела на думку правоохоронців, що вони сюди прийшли не даремно, а відтак знали про спосіб життя старенької і її дохід. Тому почалися пошуки серед тих, хто був до неї вхожий. І ця версія увінчалася успіхом. Спершу затримали одного з членів групи, а вже потім «підтягнули» й інших.

  Усі затримані, а їх п’ятеро, молоді чоловіки віком від 19 до 28 років. Прикметно, що там, де жили – там і «наслідили». Вони «працювали» тільки у своєму районі.

  Один із затриманих говорить, що на злочин його спіткало розлучення з дружиною та вимагання нею ж чималих коштів на утримання малолітньої дитини. 

  «У нас були ідеї «ходити» на серйозних людей, - говорить він, - але ми не встигли.» так зухвало і цинічно він «рятував» свою родину, винищуючи інші. Коли спитала про те, чи не пробував працювати, як усі нормальні люди, він сказав, що того було недостатньо.

  Ролі між ними були чітко розподілені. Один стояв на «шухері», доки інші нишпорили по домівках. Наглядач, він же водій, наймолодший з учасників. Омріяну автівку йому купила мати, втім використав він її не за прямим призначенням. Замість «кататися з вітерцем», молодик возив колег по ремеслу на «справу». За таку роботу йому «подарували» три каблучки, які були зняті з убитої пенсіонерки.

  Наразі з ними працюють слідчі та оперативники, аби встановити ймовірну причетність до інших подібних злочинів. Втім, уже сьогодні можна говорити про те, що з цих чотирьох злочинів вони уже заробили собі «достойний» тюремний строк. На сьогодні, як повідомляють в ГУ МВС в Полтавській області, їх обвинувачують в умисному убивстві та низці пограбувань.

Категорія: Новини Полтавщини | Переглядів: 885 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
логин
пароль
Календар новин
«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Пошук
Випадкове фото

Останнє на форумі...
Нехвороща: Розклад руху автобусів
Автор: Admin
Форум: Про Нехворощу
Дата: 15.01.2023
Ответов: 2
Незабаром вибори сільського голови....
Автор: sputnica
Форум: Про Нехворощу
Дата: 21.11.2022
Ответов: 6
Трава Нехворощ, що ж це за рослина така?
Автор: Admin
Форум: Про Нехворощу
Дата: 21.11.2022
Ответов: 10
Нетрадиційна медицина
Автор: Admin
Форум: Здоров'я
Дата: 21.10.2022
Ответов: 9
КОСТЯНЕЦЬКИЙ
Автор: initio
Форум: Родоводи нехворощан
Дата: 27.03.2021
Ответов: 9
Погода на сьогодні:

Курси валют
Друзі сайту
Наша кнопка:
Сайт села Нехвороща. Реферати, софт, розваги.

Код кнопки:


Крамниця-А Нехворощанська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів

Український козацький портал Личкове. Неофіційний сайт села. Історія, сучасність, фото


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Нехвороща © 2008-2024
У разі передруку матеріалів посилання на на сайт www.nekhvoroscha.at.ua обов'язкове.
Адміністрація сайту не несе відповідальність за додані користувачами матеріали на сайт.
Сайт оптимізовано для перегляду з роздільною здатністю 1024x768 і більше, браузером FireFox або Opera.