Меню сайту
Розділи новин
Новини сайту [58]
Новини Нехворощі [132]
Новини Полтавщини [159]
Новини Новосанжарщини [93]
Новини України [177]
Новини Світу [96]
Спорт [11]
Міні-чат
300
Наше опитування
Ви знаєте село Нехвороща?
Всього відповідей: 301
FM-Радіо
Онлайн радио
Орфографія
Система Orphus
Випадковий анекдот
Реклама
Головна » Новини Світу

Фізики Австралійського національного університету розробили пристрій, здатний пересувати частинки скла на відстані півтора метра без дотику до них.

Це великий прогрес у створенні "оптичного пінцета". Досі вдавалося пересувати таким чином тільки частинки розміром з бактерію на кілька міліметрів у рідині. "Учасники" цього експерименту були в сотні разів більші за мікроорганізми.

У своєму експерименті науковці вдалися до допомоги "порожнистого" лазера, тобто лазера з темною, більш холодною серцевиною. Частинки скла, поміщені в неї, утримуються молекулами нагрітого повітря. Потім у серцевину проникає невеликий лазерний жмуток і "тисне" на частки, і ті починають рухатися в потрібному напрямку вздовж променя.

З іншого боку лазерної трубки виходить ще один жмуток, за допомогою якого контролювати рух частинок стає ще простіше.

Експеримент було обмежено довжиною оптичного столу (1,5 м), тож дослідники впевнені, що їм вдалося б пересунути частки і на д ... Читати далі »

Категорія: Новини Світу | Переглядів: 736 | Додав: Admin | Дата: 12.09.2010 | Коментарі (0)

У Перу від алкогольного отруєння помер переможець конкурсу "Хто вип'є більше мене", повідомляють місцеві ЗМІ.

50-річний чоловік випив 13 склянок коктейлю на основі тутешньої очеретяної горілки.

Однак через кілька годин після закінчення конкурсу він відчув себе зле і помер прямо у себе вдома.

Серйозне алкогольне отруєння отримали ще п'ять учасників цього змагання.

Нагадаємо, на Закарпатті 14-річна школярка впала в кому після отруєння алкоголем.

Учениця однієї зі шкіл району у важкому стані потрапила до приймального вiддiлення Мукачiвської обласної дитячої лікарні.

Як діагностували лікарі, дівчинка перебувала у алкогольній комі, в неї спостерігалася алкогольна інтоксикація.

tsn.ua

Категорія: Новини Світу | Переглядів: 777 | Додав: Admin | Дата: 12.09.2010 | Коментарі (0)

Компанія Google заявила про оновлення свого пошукового сервісу Google Instant, тепер результати пошукової видачі будуть оновлюватися фактично одночасно з тим, як набирається запит користувача.

Як припускають представники компанії, це оновлення значно прискорить роботу користувачів з сервісом.

Наразі Google Instant працює на основі пошукових підказок. У міру того, як користувач набирає запит, сервіс вибирає першу ж підказку і показує результати до неї. Якщо користувача не влаштовує поточний результат, він може продовжити набирати свій запит і, якщо система знайде більш вдалу підказку, результат видачі зміниться.

Відтепер пошуковик буде показувати результати пошуку по ходу. Перехід до пошукової видачі буде відбуватися автоматично у міру введення запиту на головній сторінці пошуковика. Таким чином, користувачам не потрібно натискати на клавішу E ... Читати далі »

Категорія: Новини Світу | Переглядів: 753 | Додав: Admin | Дата: 12.09.2010 | Коментарі (0)

Учені з університету Юти навчилися розшифровувати сигнали мозку людини, переводячи їх у звичайні слова. Наразі якість розуміння не вельми висока, а набір слів обмежений, проте дослідники впевнені в можливості поліпшення технології та практичному впровадженні винаходу вже через кілька років.

У ході дослідження вчені імплантували на поверхню мозку людини 16 мікроелектродів, за допомогою чого вдалося розшифрувати сигнали мозку і перевести їх у звичайні слова.

"Нам вдалося розшифрувати вимовлені слова, використовуючи лише сигнали головного мозку. Це дає велику надію паралізованим пацієнтам, які не можуть говорити", - ділиться відкриттям доцент кафедри біоінженерії Бредлі Грегер.

Також вчений уточнює, що особливе значення це має для людей з синдромом замкненого всередині, коли свідомість і інтелект зберігаються, але є повний параліч. Такі хворі можуть спілкуватися лише миготінням очей або тільки сприймати інформацію без можливості повноцінної комунікації ... Читати далі »

Категорія: Новини Світу | Переглядів: 753 | Додав: Admin | Дата: 12.09.2010 | Коментарі (0)


У Воронежі молодший лейтенант ДПС скоїв крадіжку при огляді машини, яка потрапила в аварію.

27-річний лейтенант з Воронежа прибув на місце ДТП, в якому автомобіль злетів з дороги і перекинувся в кювет.

Поки один з інспекторів оформляв з учасником ДТП протокол, зловмисник у погонах оглядав місце події. В автомобілі молодший лейтенант ДПС побачив мобільний вартістю 10 тисяч рублів і вкрав його. А щоб позбутися краденого, він одразу продав телефон таксистові за 500 рублів.

Виявивши пропажу, водій написав заяву в правоохоронні органи. Мобільник розшукали за IMEI-кодом, і новий власник телефону одразу зізнався, у кого він його купив.

Зараз за даним фактом проводиться перевірка, повідомив заступник керівника Острогозького МСО СУ СКП РФ по Воронезькій області Ігор Долгих. У разі порушення кримінальної справи за статте ... Читати далі »
Категорія: Новини Світу | Переглядів: 751 | Додав: Admin | Дата: 24.07.2010 | Коментарі (0)

В Росії в Ямало-Ненецькому автономному окрузі 27-річний чоловік разом з 17-річною співучасницею зґвалтував та вбив сестру та брата.

Злочинці, змовившись, заманили дітей у ліс, де зґвалтували 13-річну дівчинку. Щоб приховати злочин, співучасники вбили ножем потерпілу та її 12-річного брата, який став очевидцем.

При розслідуванні даної кримінальної справи вдалося встановити, що обвинувачені були причетні ще до ряду злочинів сексуального характеру, зроблених у відношенні до неповнолітніх.

"Так, 6 червня 2008 року підсудні здійснили по черзі з сімнадцятирічною потерпілою насильницькі дії сексуального характеру, які фіксували на відеокамеру мобільного телефону, пізніше дані відеозапису вони продемонстрували третім особам", - розповіли в міліції.

Через два роки після вбивств та зґвалтування суд засудив 29-річного Дмитра Глушка до довічного ув'язнення за шіст ... Читати далі »
Категорія: Новини Світу | Переглядів: 813 | Додав: Admin | Дата: 05.07.2010 | Коментарі (0)

Режисер "Бумера" Петро Буслов збирається зняти фільм, присвячений Володимиру Висоцькому. Головну роль у картині з робочою назвою "Висоцький: Слава Богу, я живий" виконає Сергій Безруков. Повний акторський склад картини буде оголошено 28 липня 2010 - у 30-річну річницю похорону Висоцького.

Виробництвом картини займеться компанія Monumental Pictures - підрозділ Sony Pictures Entertainment Russia.

Сценаристом картини виступить син актора і музиканта Нікіта Висоцький. Дія фільму розгорнеться влітку 1979 року - тоді у Висоцького стався серцевий напад прямо на концерті в Бухарі, в результаті чого він пережив клінічну смерть.

Примітно, що робота над проектом розпочалася ще в 2009 році. Спочатку режисером повинен був виступити Ігор Волошин, який зняв картину "Олімпус Інферно". У березні 2010 стало відомо, що перший етап зйомок що складається з чотирьох серій фільму "Чорна людина" (саме так тоді називався проект) завершено.

Трохи пізніше проект був припинений. Вже то ... Читати далі »
Категорія: Новини Світу | Переглядів: 768 | Додав: Admin | Дата: 05.07.2010 | Коментарі (0)

Джон Йович, доктор з Університету Мердока в Перті (Австралія) вважає: скоро, протягом найближчих десяти років, пари зовсім перестануть займатися сексом з метою зачаття дітей. Цей природний спосіб повністю замінить екстракорпоральне запліднення (ЕКЗ), пише The Daily Mail.

На його думку, тридцятирічні будуть в основному покладатися на штучні методи запліднення, бо людська репродукція досить ненадійна і малоефективна. Виходить, що в майбутньому секс стане не більше, ніж засобом отримання задоволення.

Якщо його оцінки виявляться вірними, то світ майбутнього з інкубаторами для "вирощування" дітей, описуваний в науковій фантастиці, стане цілком реальним. Тут постає низка етичних питань. Зокрема, чи не призведе глобальне використання ЕКО до євгеніки. Нагадаємо, євгеніка - це вчення про спадкове здоров'я виду, а також про шляхи поліпшення його спадкових властивостей. Так пари можуть почати вибирати спочатку бажані характеристики майбутньої дитини.

Власне, Джон Йович вважає, ... Читати далі »

Категорія: Новини Світу | Переглядів: 964 | Додав: Admin | Дата: 17.05.2010 | Коментарі (0)

Популярна соціальна мережа Facebook підтвердила розробку сервісу реєстрації місця розташування користувачів. Відповідний коментар був дан техноблогу TechCrunch, який повідомив про новий сервіс.

9 травня техноблог написав, що в коді мобільної версії сайту touch.facebook.com з'явився розділ "місця" (places). Додавання нового розділу призвело до некоректної роботи браузера Safari. Виявилося, що сайт намагався заповнити розділ під назвою "places", а оскільки відповідна опція ще не знайшла підтримки, браузер видавав повідомлення про помилку і "зависав".

Після аналізу коду журналісти з'ясували, що новий сервіс Facebook буде отримувати дані про місцезнаходження користувача, що визначаються за допомогою мобільного телефону. Після цього в спеціальному розділі сайту користувачам буде пропонуватися список місць, що знаходяться неподалік. Також учасники соцмережі зможуть "відзначатися" у популярних закладах, як це робиться в сервісі foursquare.

Мобільний сайт t ... Читати далі »

Категорія: Новини Світу | Переглядів: 797 | Додав: Admin | Дата: 10.05.2010 | Коментарі (0)

Жителя штату Колорадо 50-річного Девіда Лероя Блертона судять за те, що він вистрілив собі у пах.

Підсудний стверджує, що захищався від грабіжника, коли випадково вистрілив собі в пах, але доказів цьому не знайдено і йому пред'явлено звинувачення в незаконному використанні зброї.

Інцидент стався в травні 2009-го року на стоянці автомобілів в місті Діллон, штат Колорадо.

Обвинувачі повідомляють, що чоловік був п'яний. Він повертався з рибалки на своїй вантажівці, біля якої його і знайшли пізно увечері, коли він стікав кров'ю. За словами Блертона, хтось ударив його по голові ззаду, і він намагався захиститися, - дістав з вантажівки зброю, але промахнувся, вціливши собі в пах.

Присяжні засідателі звинуватили Блертона в незаконному використанні зброї, а також в необачному ставленні до безпеки.

Прокурор заявив, що буде наполягати на призначенні чоловікові випробувального терміну. У гіршому випадку чоловікові загрожує три роки ув'язнення.
... Читати далі »

Категорія: Новини Світу | Переглядів: 686 | Додав: Admin | Дата: 10.05.2010 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 9 10 »
Форма входу
логин
пароль
Календар новин
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Пошук
Випадкове фото

Останнє на форумі...
Нехвороща: Розклад руху автобусів
Автор: Admin
Форум: Про Нехворощу
Дата: 15.01.2023
Ответов: 2
Незабаром вибори сільського голови....
Автор: sputnica
Форум: Про Нехворощу
Дата: 21.11.2022
Ответов: 6
Трава Нехворощ, що ж це за рослина така?
Автор: Admin
Форум: Про Нехворощу
Дата: 21.11.2022
Ответов: 10
Нетрадиційна медицина
Автор: Admin
Форум: Здоров'я
Дата: 21.10.2022
Ответов: 9
КОСТЯНЕЦЬКИЙ
Автор: initio
Форум: Родоводи нехворощан
Дата: 27.03.2021
Ответов: 9
Погода на сьогодні:

Курси валют
Друзі сайту
Наша кнопка:
Сайт села Нехвороща. Реферати, софт, розваги.

Код кнопки:


Крамниця-А Нехворощанська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів

Український козацький портал Личкове. Неофіційний сайт села. Історія, сучасність, фото


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Нехвороща © 2008-2024
У разі передруку матеріалів посилання на на сайт www.nekhvoroscha.at.ua обов'язкове.
Адміністрація сайту не несе відповідальність за додані користувачами матеріали на сайт.
Сайт оптимізовано для перегляду з роздільною здатністю 1024x768 і більше, браузером FireFox або Opera.